Notícies i actualitat

Presentació del concurs “Menorca Talaiòtica. A la recerca del jove guia”

Data : 01/12/2016El Consell Insular de Menorca i l'Associació d'Amics del Museu de Menorca presenten el concurs per a joves “Menorca Talaiòtica. A la recerca del jove guia”. Aquest innovador certamen té com a principals objectius difondre entre la gent jove d'arreu de l'Estat la candidatura de la Menorca Talaiòtica al mateix temps que donar peu, a la gent de Menorca, a una nova manera de visitar jaciments arqueològics.

El guanyador serà premiat amb una beca d'estudis valorada en 2000 €. La idea central del concurs és la de trobar al jove més hàbil a l'hora de preparar i executar una visita guiada a un dels 10 jaciments de la candidatura, que es proposen. Així mateix el concurs es configura al voltant de tres fases:

Una primera fase de preselecció en la qual els interessants -d'edat compresa entre 16-25 anys- poden apuntar-se omplint i enviant un formulari que podran trobar a la pàgina web beca.menorcatalayotica.info. -que és la mateixa que la de la candidatura de la Menorca Talaiòtica-. Dia 6 de març se farà pública una selecció de 10 formularis d'entre tots els rebuts.

Una segona fase en la qual les 10 persones seleccionades hauran de triar un dels jaciments arqueològics proposats i preparar un vídeo curt, amb qualsevol dispositiu, promocionant la seva candidatura. Tots els vídeos seran penjats al lloc web de la candidatura on es podran votar durant 15 dies. Els 5 més votats passaran a la fase final.

La fase final, cinc diumenges d'entre abril i maig de 2017, consistirà en l’escenificació d’una visita guiada d'entre 60 i 90 minuts, davant un públic real que un cop acabada la visita farà de jurat.

El finalista més ben puntuat pel públic serà premiat, el mes de juny de 2017, amb una beca d'estudis valorada en 2000 €.

Els organitzadors del certamen apunten que no és necessari tenir coneixements d'arqueologia per a poder concursar. Tots els seleccionats estaran prèviament assessorats i acompanyats de professionals de l'arqueologia i el patrimoni. Per aquest motiu, insisteixen els organitzadors en què el més important que hauran de fer els concursants és mostrar una actitud positiva i comunicar-se de manera natural i creativa, que, en definitiva, és el que permetrà obtenir l'aprovació i fins i tot sorprendre el públic visitant. Sens dubte, aquest certamen és hereu d'altres concursos o esdeveniments mediàtics com per exemple els internacionalment coneguts “TED Talks”.

Per a més informació: beca@menorcatalayotica.info o tel. 682187566.

Maó, 1 de desembre de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS