Notícies i actualitat

El Consell Insular ultima el projecte Ambaixadors Menorca, una forma de promoció de l’illa nova i alternativa al canal turístic tradicional

Data : 22/02/2013

El Consell Insular de Menorca ultima el projecte Ambaixadors Menorca, un concepte de promoció turística alternatiu i complementari al tradicional, que té per objectiu donar a conèixer Menorca d'una manera nova i diferent gràcies al suport, la col·laboració i la implicació de la figura de l'ambaixador, empresaris i personalitats de reconegut prestigi procedents d'àmbits com el de la cultura, l'esport, les noves tecnologies, la formació..., tant nascuts aquí com a fora però que tenguin un fort vincle amb l'illa i que puguin unir sinergies amb l'Administració per dur a terme noves accions promocionals.

«Es tracta d'un projecte que pretén ser més profund que una mera campanya publicitària; volem que sigui un projecte de llarg recorregut i que impliqui la societat menorquina i tots aquells que estimen l'illa», manifesta la consellera de Turisme, María Salomé Cabrera.

El projecte Ambaixadors Menorca neix com una iniciativa que es promou des del Consell Insular de Menorca, des del Departament de Turisme, però que en realitat ha estat plantejada per la societat menorquina. «És una de les respostes que el Consell ha donat a la necessitat que ens ha traslladat la societat civil de conjuminar esforços per buscar nous canals de promoció de Menorca i de sumar-nos al treball tan important que desenvolupa l'empresariat menorquí, exportant la marca Menorca fora de les nostres fronteres, amb la feina tan important de personalitats i empresaris de fora de Menorca que tenen un gran vincle amb l'illa. Es tracta, com ja s'ha dit abans, de complementar les accions dels canals tradicionals de promoció turística existents, i fins i tot que aquests es puguin veure reforçats amb aquest projecte».

Per tant, aquest projecte s'incorporarà al pla de comunicació de l'administració turística com un canal més, que ajudi a aconseguir la posició de la marca Menorca, clau en tractar-se d'una destinació forta i amb personalitat pròpia.

El Departament de Turisme del Consell Insular de Menorca ha conclòs la primera i la segona fase del projecte, en les quals s'han dut a terme el disseny del projecte i el treball de camp, i s'han mantingut una sèrie de contactes amb empresaris de Menorca i de fora de l’illa, que s'han mostrat interessats a adherir-se a aquest nou projecte, han mostrat una actitud proactiva i han fet propostes de gran interès per a Menorca. En una primera etapa s'han mantingut reunions amb un total de quinze empresaris menorquins —ambaixadors locals—, i deu empresaris i personatges de fora de l’illa —ambaixadors nacionals— però que mantenen una forta relació amb Menorca. Com hem dit, el projecte s'està desenvolupant en aquests moments, per la qual cosa el nombre d'ambaixadors s'anirà ampliant a mesura que avanci la iniciativa.

La consellera de Turisme, M. Salomé Cabrera, ha assegurat que estam davant un projecte molt important i que podria reportar grans beneficis per a Menorca. «Estam treballant amb el sector turístic i ara volem treballar amb tots aquells àmbits des dels quals es pot i estam obligats a fer promoció de Menorca», explica la consellera, que manifesta que aquest projecte ha nascut de la societat menorquina i de la necessitat de trobar noves fórmules de difusió de l’illa.

«Menorca disposa d'importants atractius gràcies a la seva natura. El nostre patrimoni cultural i gastronòmic també és decisiu, i així ho estam enfocant des de Fundació Destí. Però no podem oblidar un altre dels grans tresors que tenim aquí: el capital humà de moltes persones que gràcies a l'esforç, la dedicació i la constància han aconseguit un èxit professional en els seus respectius sectors. I aquí és on volem recollir i traslladar tota aquesta promoció perquè el conjunt de Menorca es vegi beneficiada. Es tracta, per tant, d'un projecte comú. Menorca ha albergat grans pobles i cultures al llarg de la història i també ha estat i és terra de grans emprenedors. A aquesta riquesa cultural i a aquest esperit volem retre tribut amb el projecte Ambaixadors».

Maó, 22 de febrer de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS