Notícies i actualitat

Conveni entre el Consell Insular de Menorca i el Foment del Turisme de Menorca per a la creació del Premi Joan Gomila Borràs

Data : 29/11/2016

La presidenta Maite Salord ha presentat avui un conveni entre el Consell Insular de Menorca i el Foment del Turisme de Menorca per a la creació del Premi Joan Gomila Borràs. Es tracta d’un guardó, de caràcter biennal, proposat per la Junta Liquidadora del Foment del Turisme.

Amb aquest premi, que duu el nom del primer president del Foment, es pretén retre reconeixement públic a qualsevol persona, sigui física o jurídica, entitat, organisme o empresa que, bé per la seva significada trajectòria o per haver presentat un estudi o una proposta d’actuació dins l’àmbit del sector turístic de Menorca, mereixi aquesta distinció.

El premi estarà dotat amb la quantitat de 5.000 euros en cada convocatòria. El jurat podrà, si ho creu oportú, declarar-lo desert o dividir la seva quantia entre possibles mereixedors.

Així, la Comissió Liquidadora del Foment del Turisme aporta en aquest moment, com a dotació, la quantitat de 60.000 euros, una dotació que es podria augmentar en el futur.

El premi s’atorgarà dia 7 d’agost de l’any que correspongui, en record de la data de constitució del Foment de Menorca l’any 1932. El lliurament del premi es farà a la seu del Consell Insular de Menorca. La intenció de la institució insular és celebrar la primera convocatòria l’any 2017.

El jurat del premi estarà format per sis membres, dels quals tres ho seran a proposta de la Comissió Liquidadora del Foment del Turisme entre les persones següents:

José Seguí Díaz
Antoni Mercadal Arguimbau
Carlos Sintes Pascual
Marcos Carreras Carreras
Águeda Cardona
Maria Benejam Biescas
Isidro Bellota Hoz
Amador Rodríguez Luz

Els altres membres ho seran a proposta de la Presidència del Consell Insular de Menorca.

L’acte de presentació del guardó ha comptat amb l’assistència de Nicolás Bordoy, president de la Comissió Liquidadora del Foment del Turisme de Menorca; Emili de Balanzó, exgerent del Foment; així com per alguns membres de la família de Joan Gomila Borràs.


Antecedents

1. L'Assemblea General de Foment del Turisme de Menorca, en la sessió extraordinària de 10 de desembre de 2012, aprovà la dissolució d'aquesta entitat i la constitució de la Junta Directiva, amb la incorporació del senyor Emili de Balanzó, en Comissió Liquidadora, d'acord amb el que estableix l'article 32 dels seus estatuts.

2. En el moment de posar punt final a la trajectòria al servei de la societat menorquina, el Foment del Turisme de Menorca (1932–2012), ofereix la creació i dotació d’un premi que deixi un senzill però ferm testimoni de la seva història i en memòria i record de totes les persones que durant aquests anys hi han participat i col·laborat, ja sigui com a associats o com a membres de les seves successives juntes de govern.

3. Per aquesta raó, la Junta Liquidadora del Foment del Turisme proposa al Consell Insular de Menorca la creació del Premi Joan Gomila Borràs.


La presidenta ha destacat que es tracta d’un premi molt merescut, alhora que ha agraït la presència de tots els familiars. “Cal recordar la feina que va dur a terme Joan Gomila Borràs per Menorca i l’estima que tenia per l’illa”. Salord ha subratllat la iniciativa a càrrec de Nicolás Bordoy i Emili de Balanzó perquè el guardó sigui una realitat.

“Aquesta proposta és una prolongació de la tasca realitzada pel Foment del Turisme de Menorca que avui per diverses circumstàncies deixarà d’existir, per la qual cosa consider aquest guardó com una continuïtat”, ha dit Nicolás Bordoy.


Per la seva banda, Emili de Balanzó ha lloat la figura de Joan Gomila Borràs. “Per a mi és un moment de certa emoció en veure com el Foment, a la fi, reconeix la qualitat humana de Joan Gomila Borràs, una persona a la qual la societat menorquina, i especialment la societat maonesa, no li ha retut l’homenatge que mereixia. Joan Gomila Borràs no solament va ser un dels impulsors del Foment del Turisme i el seu primer president, des de la seva creació l’any 1932 fins 1936; sinó també president de l’Ateneu i de la Cambra de Comerç, una persona exemplar”, ha assenyalat Balanzó.


Maó, 29 de novembre de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS