Notícies i actualitat

Comunicat del departament de Mobilitat sobre el tram Maó - Alaior

Data : 28/11/2016

El departament de Mobilitat del Consell Insular de Menorca vol clarificar que, en relació a l’escrit d’al·legacions presentat per l’Ajuntament d’Alaior sobre el tram Maó-Alaior, la institució insular valora que l’opció del projecte per fases permetrà resoldre abans un dels punts de la Me-1 on més necessària és fer una actuació per millorar la seguretat. A més cal subratllar que, des de l’inici, aquesta actuació ha comptat amb el consens necessari.

Cal recordar que les obres es van iniciar durant l’anterior mandat, el setembre de 2014, i que el juliol de 2015 només hi havia un 20% de l’obra executada quan hi hauria d’haver hagut un 80%. A més damunt la taula es va exposar una demanda de sobrecost a petició de la UTE Antonio Gomila Dragados de 3 milions d’euros, la qual cosa va cloure amb la rescissió del contracte i la decisió de dur a terme la millora d’aquest tram per fases.

També cal recordar que els motius de la resolució del contracte van ser les deficiències i imprevisions, tant del projecte constructiu que es va treure a licitació com del projecte refós que incloïa les millores i variants ofertes pel contractista i acceptades per l'anterior equip de govern, que van determinar que no tan sols s’acumulés un important retard en la seva execució sinó que determinessin la impossibilitat d’executar la prestació en els termes inicialment pactats i, a més, la impossibilitat de posar remei a aquesta situació per la via de la modificació del contracte.

Pel que fa a les al·legacions, el departament de Mobilitat respondrà a l’Ajuntament d’Alaior mitjançant el corresponent informe tècnic.


Maó, 28 de novembre de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Mobilitat
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS