Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca celebra la constitució de la Comissió General dels Consells Insulars

Data : 28/11/2016

La presidenta Maite Salord, la vicepresidenta primera Susana Mora i la consellera de l’oposició Salomé Cabrera han assistit avui a la sessió constitutiva de la Comissió General de Consells Insulars celebrada al Parlament de les Illes Balears. La Llei Orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears, va preveure, entre altres, dues noves fórmules de cooperació institucional. En l’àmbit de l’executiu es va crear la Conferència de Presidents, i en l’àmbit del legislatiu l'Estatut preveu la Comissió General de Consells Insulars. Així doncs, l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears a l'article 53 estableix que: “Es crea en el si del Parlament la Comissió General de Consells Insulars, de composició paritària Parlament-consells insulars. Dita comissió elaborarà el seu propi reglament que ha de ser aprovat per les dues terceres parts dels seus membres, i que en regularà la composició, l’organització i les funcions”.

La presidenta Salord subratlla el fet que aquest nou òrgan permeti l’elaboració, participació i integració dels ens insulars en l’activitat legislativa de la cambra autonòmica.

La finalitat d’aquesta Comissió és aprovar per dues terceres parts dels seus membres, el reglament, composició i funcions de l’òrgan, d’acord amb el que es preveu a l’article 53 de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears. Mentrestant estarà integrada per 24 vocals, 12 diputats o diputades anomenats pels grups parlamentaris d’acord amb les proporcions acordades per Mesa i Junta de Portaveus en la present legislatura, i 3 consellers o conselleres per cadascun dels consells insulars de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, amb la garantia de la participació de tots els grups polítics presents als consells insulars.

Els representants menorquins d’aquesta Comissió són Maite Salord, Susana Mora i Salomé Cabrera.

Maó, 28 de novembre de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS