Notícies i actualitat

Presentació resum del viatge a Quios d'una delegació del Fons Menorquí de Cooperació

Data : 28/11/2016

El Consell Insular de Menorca ha acollit la presentació resum del viatge a Quios (Grècia) d'una delegació del Fons Menorquí de Cooperació per conèixer de primera mà com s'aborda a nivell municipal l'arribada i l'acolliment de les persones que demanen refugi a Europa així com per realitzar el seguiment del programa Menorca amb Quios finançat per l'entitat.

L’acte ha comptat amb la presència del president del Fons Menorquí de Cooperació, Florenci Conde; la gerent de l’entitat, Marga Benejam; i el conseller de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria, que va visitar Quios en nom del Consell Insular de Menorca.

Cal recordar que els dos objectius principals del viatge van ser conèixer i supervisar el projecte de cooperació i conèixer la realitat de l’illa per poder-la transmetre.

Miquel Àngel Maria ha explicat com les crisis globals tenen un impacte local molt greu, i que la situació que es viu a l’illa de Grècia podria també haver pogut passar a Menorca. El conseller ha manifestat la voluntat de continuar amb la col·laboració iniciada, alhora que ha subratllat la incertesa de cara al futur, sobretot “perquè no se sap com evolucionarà i què succeirà amb les persones refugiades”.

Com a mesures a prendre i a treballar de manera conjunta, el conseller ha destacat la sensibilització social, així com proposar Menorca com a illa d’acollida.

“Darrere la feina duita a terme pel Fons hi ha una tasca dels 8 ajuntaments de l’illa i del Consell Insular de Menorca de treballar a través de l’Ajuntament de Quios”, ha assenyalat. De fet, a la propera Junta de Batles (que té lloc aquest dijous, a les 12 hores, a l’Ajuntament de Ciutadella) un dels punts de l’ordre del dia és presentar als alcaldes i alcaldesses el desenvolupament del pla d’acollida “perquè Menorca està preparada i volem acollir persones refugiades, per la qual cosa s’ha d’incrementar la incidència política perquè s’obrin les fronteres i puguin arribar fins aquí; però per altra banda també hem vist la necessitat d’eixamplar -més enllà de la feina que fa el Fons- la cooperació local bilateral entre les institucions de Menorca i les institucions locals de l’illa de Quios. Una sèrie d’idees que s’estudiaran i es debatran dijous amb els alcaldes i alcaldesses de Menorca”, ha dit el conseller.

Algunes de les accions concretes que es treballaran des del Fons Menorquí de Cooperació són:

- Camió recollida residus / disponibilitat i transport
- Futbol - iniciativa ACNUR
- Compromís del Fons de continuïtat del projecte, a partir de com vagi el projecte actual.
- ONG: el Fons farà un llistat d'organitzacions per a les persones de Menorca que estiguin interessades a anar-hi com a voluntàries.


Maó, 28 de novembre de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS