Notícies i actualitat

La consellera Cristina Gómez reivindica valentia per a la futura Llei de l’habitatge

Data : 24/11/2016

La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Generals, Participació Ciutadana i Habitatge, Cristina Gómez, ha assistit a Palma a la convocatòria de la Mesa de l’Habitatge on s’ha presentat el text inicial de la primera Llei de l’habitatge, la tramitació de la qual s’iniciarà en breu. La Llei, segons paraules de la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol “incorpora aportacions de les entitats i institucions que formen part de la Mesa de l’Habitatge i es marca com a objectiu principal facilitar l’accés dels ciutadans a l’habitatge”, a més de garantir-ne la permanència, de manera que es faci efectiu el dret a l’habitatge de la ciutadania.

La consellera Gómez ha destacat que es tracta d’una feina molt col·laborativa on “s’han de posar en valor totes les competències que citin als consells insulars en matèria d’habitatge, per exemple en exclusió residencial i vulnerabilitat habitacional”. “A Menorca hi ha quasi 11.000 persones en exclusió social, i l’exclusió residencial no deixa de ser una part de l’exclusió social per la qual cosa reivindicam valentia amb la Llei”.

“La realitat de Balears és especial a causa de la bombolla immobiliària i turística així que haurem de començar a tenir en compte que no és el mateix llogar un pis en aquesta comunitat autònoma que a una altra. Tenim un mercat laboral absolutament precari i devaluacions salarials contínues. Totes aquestes circumstàncies lligades a l’escalada de preus i a què la Llei d’Arrendaments Urbans actual preveu un termini màxim per al llogater de tres anys, dóna encara més pes a la reivindicació de l’ús social de l’habitatge”, ha afirmat la consellera que diu que “la visió de les tres illes petites (Menorca, Eivissa i Formentera) és coincident i reivindicativa”.

“Ara comptam amb un mes d’exposició pública que aprofitarem per introduir totes les mancances o millores que considerem que s’han d’introduir”, ha acabat Gómez.


Maó, 24 de novembre de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS