Notícies i actualitat

El Pla de lluita contra la precarietat en el treball millora aquest estiu les condicions de 558 treballadors de Menorca

Data : 23/11/2016

El Pla de lluita contra la precarietat en el treball, impulsat per la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria amb la coordinació de la Direcció Provincial d’Inspecció de Treball, ha permès que aquest estiu 558 treballadors de Menorca hagin vist millorades les seves condicions laborals, tant per la conversió dels seus contractes temporals a indefinits, per l’ampliació de les jornades o per una nova alta amb contracte indefinit. Aquesta xifra s’eleva a 5.500 treballadors pel conjunt de les illes i representa un increment del 37% respecte als resultats obtinguts l’any passat.

La campanya desenvolupada aquest any ha comptat amb més temps per poder coordinar i planificar l’activitat inspectora, per la qual cosa s’han obtingut resultats millors que l’anterior. En concret, a Menorca un 22,4%% més de treballadors han millorat les condicions de feina respecte 2015; en dos anys sumen 1.014 treballadors beneficiats.

Durant els mesos de juliol i agost, 6 inspectors de treball han estat vigilant les condicions laborals a Menorca. En total, les actuacions dels 32 inspectors distribuïts per la Comunitat han suposat la modificació de les condicions de 3.927 contractes, un increment del 54% (1.377) respecte als 2.550 contractes modificats a la campanya de l’any passat.

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha presentat els resultats del pla, juntament amb la directora general de Treball, Economia Social i Salut Laboral, Isabel Castro. En la seva intervenció, el conseller ha explicat que en aquest darrer any, la tendència del mercat laboral està canviant, perquè es produeixen més noves altes en contractació indefinida que en temporal i els contractes a temps parcial disminueixen en relació a fa un any. Negueruela ha expressat que, tot i aquest gir de tendència, “el Govern seguirà lluitant contra la precarietat i vetllant per la qualitat de l’ocupació, i és important expressar un missatge inequívoc que seguirem treballant en aquesta línia, tal com fixen els Acords pel Canvi d’inici de Legislatura”.


Contractes temporals

Pel que fa a la revisió de contractes temporals a Menorca, amb la presència de dos inspectors menys respecte l’any passat, 412 contractes s’han transformat en indefinits, una xifra similar a les conversions de 2015 (440).

Al conjunt de la Comunitat, s’han investigat 9.256 contractes, dels quals 3.381 s’han transformat en indefinits, el que suposa que més d’un de cada tres contractes (36%) es trobava en frau de llei. L’any anterior, el percentatge de transformacions va ser del 25%.


Ampliacions de jornada

Quant a parcialitat, a Menorca s’ha ampliat la jornada a 66 treballadors, una xifra menor que les 119 ampliacions de 2015, també per un millor comportament del mercat laboral de l’illa.

A tota la Comunitat, la campanya del Pla de Lluita d’enguany ha permès la revisió de 2.674 contractes a temps parcial de totes les illes, que han esdevingut un total de 453 ampliacions de jornada.


En el balanç de la campanya també s’han d’incloure 93 faltes d’alta a la Seguretat Social que han estat transformats. En el cas de Menorca, s’han tramitat 11 altes d’afiliació.


Procediments sancionadors


Com a resultat de l’activitat inspectora dels mesos de juliol i agost, s’han iniciat a Menorca 11 expedients, amb una proposta de sanció de 28.500 euros. Al conjunt de les Illes Balears, s’han iniciat 89 expedients amb una proposta de sanció de 342.230 euros.


Maó, 23 de novembre de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
foto
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS