Notícies i actualitat

El departament de Benestar Social i Família presenta un díptic informatiu contra la violència de gènere

Data : 23/11/2016

La consellera de Benestar Social i Família, Maria Cabrisas, ha presentat avui un díptic contra la violència de gènere que resumeix en un únic document els telèfons de contacte alhora que recull les situacions més habituals en les quals es troben les víctimes abans de donar la passa per demanar ajuda. Aquest díptic és una iniciativa de la Comissió tècnica Contra la Violència de Gènere, que es reuneix cada dos mesos.

Maria Cabrisas ha subratllat l’objectiu preventiu d’un projecte que sorgeix també per afegir-se al compromís de les administracions envers el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere que se celebra el proper dia 25. “Hem de treballar tots plegats per una convivència basada en el respecte i la prevenció, educant als nostres fillets i filletes en la igualtat”, ha dit la consellera que, a més, ha assenyalat la importància dels tallers formatius i dels mitjans de comunicació com a eines indispensables per arribar a tota la societat.

Per la seva banda, Victòria Coll, treballadora social del Centre Assessor de la Dona del Consell Insular de Menorca, ha explicat que es tracta d’un díptic que pretén resoldre dubtes a més de facilitar un llistat de telèfons i contactes a fi que les víctimes puguin demanar ajuda. “És molt important la tasca conjunta entre administracions i que l’atenció a la víctima es basi en una assistència integral”, ha explicat.

El director insular de l’Administració de l’Estat, Javier López Cerón, ha volgut deixar clar que les víctimes han de ser coneixedores que no estan soles. “La violència de gènere és una xacra social que hem d’eradicar començant per l’educació dels nostres joves”. D’altra banda, el regidor d’Igualtat de l’Ajuntament de Maó, Gabriel Pons, ha assenyalat la importància de la transversalitat a l’hora de detectar els casos i en el treball conjunt de les diferents administracions. En representació de l’IB-Salut, Txema Coll, director d’Atenció Primària ha explicat la formació que es dóna als professionals per tal de poder donar el millor suport a les víctimes.

En paral·lel avui, a les 19 hores, tindrà lloc a la Sala de Plens del Consell Insular de Menorca la projecció del documental i posterior col·loqui de "La Maleta de Marta", una experiència de violència de gènere en primera persona.

Maó, 23 de novembre de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Díptic
Cartell
Imatges relacionades
foto
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS