Notícies i actualitat

El conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera Javier Ares es reuneix amb les confraries de pescadors

Data : 18/11/2016

El passat dia 11 de novembre el conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Javier Ares, i el Director General de Pesca i Medi Marí del Govern de les Illes Balears, Juan Mercant, es van reunir amb les confraries de pescadors. A la reunió van assistir també el conseller de Projecció Econòmica, Miquel Company, el gerent de FOGAIBA, Guillem Roselló i el director insular de Medi Rural i Marí, Miquel Truyol.

El conseller de Projecció Econòmica Miquel Company va anunciar la propera realització d'una jornada de debat, emmarcada dins els Diàlegs per la Biosfera, sobre l'aprofitament i valorització de peix de baix valor econòmic. Alhora que va sol·licitar la col·laboració directa del sector.

D’altra banda, els tècnics de l'associació Leader Menorca i el gerent de FOGAIBA van explicar el procés de creació del grup d'acció local de pesca i l'elaboració de l'estratègia de desenvolupament pesquer que està a punt de finalitzar. Únicament hi manca realitzar una darrera reunió de participació.


Un dels principals temes que es van tractar va ser la possibilitat d’etiquetar diferents espècies de peixos per identificar i assegurar davant el consumidor la traçabilitat del peix  pescat a l'illa. Aquests aspectes va ser d’interès del sector, ja que es tracta d’una demanda conjunta de les tres confraries sobretot pel que fa a la identificació de la llagosta i evitar així l'intrusisme i facilitar al consumidor que conegui que realment està consumint llagosta de Menorca.

D’aquesta manera es va acordar treballar de forma i conjunta intensa durant els propers mesos amb les confraries i el Consell Insular de Menorca perquè la propera temporada estival ja sigui una realitat, el Govern de les Illes Balears es va comprometre a posar el marc legal per fer-ho possible.

A més, es va avaluar el transcurs de la temporada passada i el funcionament de les mesures de control d'esforç pesquer aplicades. Des del Consell Insular de Menorca es valora molt positivament la interlocució i col·laboració de les tres confraries de pescadors per la feina que realitzen per garantir la sostenibilitat del sector pesquer i també la  bona predisposició i col·laboració administrativa de la Direcció General de Pesca del Govern Balear.

Maó, 18 de novembre de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS