Notícies i actualitat

AlternaNits 2016 - 2017

Data : 17/11/2016El passat 4 de novembre va començar una nova edició del programa juvenil AlternaNits, una iniciativa promoguda pel Consell Insular de Menorca amb la col·laboració de l'INJOVE i els vuit ajuntaments de l'Illa. L'objectiu d'aquest programa és oferir una alternativa d'oci saludable als joves pels caps de setmana i d'aquesta manera prevenir, en darrer terme, hàbits i/o conductes que puguin derivar en el consum de substàncies tòxiques.

El programa AlternaNits comprèn un ampli ventall d'activitats d'oci saludable i està dirigit a joves de 14 a 30 anys. Amb aquesta són ja vuit edicions, des de l’any 2009, realitzades satisfactòriament i amb un nombre creixent de participants. Durant la darrera edició del programa AlternaNits(2015-16) van participar conjuntament joves de totes les poblacions de Menorca, i en conjunt el programa va mobilitzar a uns 5.317 joves.

Dins del programa AlternaNits es duen a terme tallers itinerants que es desenvolupen als municipis que ho sol·liciten, activitats monotemàtiques (weekends), activitats pròpies de cada municipi, col·laboracions en xarxa i activitats d'àmbit insular que es realitzen una sola vegada amb la participació de joves de tota l'illa.

Totes les activitats estan consensuades amb els casals de joves que a la vegada ho han fet amb els seus joves usuaris.

Les activitats que es duran a terme comprenen tallers itinerants amb activitats de tipus esportives, culturals, lúdiques, musicals i formatives amb un total de 21 tallers diferents que s'executaran en 104 sessions en total a tota l'illa; 9 activitats d'àmbit insular i pròpies de cada municipi, amb el Festival Menorca Jove com a activitat destacada; 6 weekends, que són colònies de cap de setmana dedicades a temàtiques tant diverses com la Reserva de la Biosfera, les arts urbanes, la tecnologia o els esports d’aventura; i 2 col·laboracions en xarxa, com activitats intergeneracionals amb les quals es col·labora des del programa.

Enguany el Plan Nacional Sobre Drogues no ha convocat subvencions pel desenvolupament de programes de prevenció però, tot i així, el programa AlternaNits serà una realitat gràcies a l’aportació íntegra del Departament d'Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca. El pressupost inicial del programa AlternaNits 2016-2017 és de 69.000 €. Cal remarcar que el programa AlternaNits no seria possible sense la col·laboració de l'INJOVE i de tots els ajuntaments de l'illa de Menorca, així com de nombroses entitats cíviques que d'una manera o altra hi participen.

Més informació a la web www.alternanits.com.

Maó, 17 de novembre de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS