Notícies i actualitat

La junta de govern del Consorci del sòl rústic es reuneix al complet per primera vegada des de 2011

Data : 16/11/2016

Aquest matí ha tingut lloc la junta de Govern del Consorci per a la protecció de la legalitat urbanística en sòl rústic. Aquesta ha estat la primera on estaven convocats tots els municipis de l'illa de Menorca des de 2011, després que Ciutadella firmés el decret d'adhesió al Consorci el passat 6 d'octubre.
 
«Es tracta d'una primera presa de contacte molt positiva i amb la sensació que el Consorci per a la protecció de la legalitat en sòl rústic ja està amb tots els motors engegats per a recuperar la coherència en la seva acció i restablir la situació de normalitat en el treball del dia a dia de l'entitat» ha afirmat Susana Mora, Presidenta del Consorci i Vicepresidenta primera del Consell. «No només hem aconseguit la inclusió de Ciutadella, sinó que també hem recuperat l'equip tècnic del Consorci i s'estan prenent decisions polítiques que, poc a poc, es podran visualitzar».
 
En aquesta reunió, a més dels tràmits ordinaris que habitualment es tracten, el Consorci ha acordat la redacció d'un protocol d'actuació per a establir els criteris de priorització en la tramitació de tots els expedients, incloent-hi la seva completa finalització. És a dir, incloent-hi la demolició voluntària o subsidiària, si escau, i de restitució de l'estat original de la finca.
 
En aquest sentit, es preveu l'inici d'una campanya d'actuacions que es basaran en la imposició de multes coercitives per tal d'obligar al responsable o responsables d'una construcció il·legal que executin de forma «voluntària» l'ordre de demolició ja ferma. Tot això, aprofitant el nou mecanisme administratiu de la Llei 2/2014 d'ordenació i ús del sòl de les Illes Balears previ a la demolició subsidiària.

Aquestes multes coercitives s'imposaran cada mes fins a un màxim de 12 vegades, cadascuna d'elles amb la quantia corresponent al 10% del valor de les obres objecte de l'ordre de demolició. Aquestes multes són independents de la sanció imposada, és a dir, el pagament de les multes coercitives no eximeix del pagament de la sanció corresponent, i viceversa. Tot això sense perjudici que si en un any no s'ha restituït, el Consorci podrà dur a terme l'execució subsidiària a costa del responsable o responsables.
 
A més, els ajuntaments han demandat la represa de les reunions periòdiques bilaterals entre els tècnics de cada consistori i els del Consorci, amb l'objectiu d'impulsar i desembossar el cúmul d'expedients.
 
Per altra banda, s'ha presentat el logotip del Consorci, que fins ara no en tenia. Es tracta d'una passa important per a la imatge i la visualització de l'entitat i per a la posterior creació de la pàgina web. En aquest sentit, quan la nova pàgina web, que està en procés de creació, sigui una realitat es podrà fer servir com a portal de transparència del Consorci.

Maó, 16 de novembre de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS