Notícies i actualitat

El Consorci de Residus Urbans i Energia de Menorca impulsa, un any més, una campanya de sensibilització per promoure el reciclatge

Data : 15/02/2013

FotoMaó, 15 de febrer de 2013. El Consorci de Residus Urbans de Menorca, entre el 18 de febrer i el 3 de març, promourà la campanya «MODERNITZA'T: RECICLA. El present dels teus envasos és el futur de Menorca», amb la qual vol donar continuïtat al missatge que emprà en la campanya anterior per tal de sensibilitzar vers la importància de reduir, reutilitzar i reciclar els residus que generam.

Mantenint el mateix eslògan i el mateix missatge es pretén fer èmfasi en la població que encara no està prou sensibilitzada amb el tema i animar-los a no quedar enrere i a separar els residus per tal de reciclar-los posteriorment.
Per difondre la campanya, es col·locaran 14 tanques publicitàries als diferents municipis de l'illa, es distribuiran 500 cartells informatius i es repartiran 20.000 fulls de mà entre totes les escoles de Menorca. La promoció també es reforçarà amb anuncis en la premsa local.

Aquesta campanya també inclou una part més lúdica dirigida a tota la població: la celebració de la segona edició de la Gran Festa del Reciclatge, esdeveniment que en la passada edició va tenir una gran acollida i que se celebrarà el proper 1 de març a la plaça de l'Esplanada de Maó. Entre altres activitats, comptarem amb els ecoxocs, una versió moderna i ecològica dels autos de xoc de tota la vida, i el parc dels ecojocs, un espai de jocs tradicionals construïts amb materials reciclats. A més, grans i petits, podran participar en diferents tallers on es fabricaran jocs a partir de residus o es construirà una ciutat reciclada.

La campanya, que ha tingut un cost de 23.584 €, ha estat finançada íntegrament amb fons específics de comunicació d’Ecoembes i Ecovidrio.

A Menorca, actualment, se separa per al reciclatge el 20,39% dels residus domèstics que es generen. L'objectiu de campanyes com la que ara iniciarem és «aconseguir fer créixer aquest percentatge mitjançant la sensibilització de la població, meta sempre desitjable, i més tenint en compte que vivim en una illa que és reserva de biosfera», explica el president del Consorci i conseller d'Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Villalonga.

«Es tracta de fer entendre a la població la importància i la necessitat del reciclatge. Per tant, volem potenciar la cultura de la coresponsabilitat. És a dir, que més ciutadans es facin responsables dels residus que generen i que actuïn de forma coherent amb el que representa la protecció del medi ambient», afegeix el conseller.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS