Notícies i actualitat

Segona edició del programa de visites Viu Menorca Biosfera

Data : 14/11/2016

A causa de l'èxit de participació de la primera edició del programa "Viu Menorca Biosfera", l'Agència Menorca Reserva de Biosfera llança la segona edició per aquesta tardor i hivern. Amb una programació de 12 activitats que es desenvoluparan per tota l'illa entre novembre de 2016 i abril de 2017.

El programa Viu Menorca Biosfera és una acció de comunicació, l'objectiu principal de la qual és donar a conèixer el concepte de Reserva de Biosfera (i els seus valors i objectius de gestió) principalment a la població adulta resident a través del coneixement i la vivència d’alguns aspectes concrets de l’entorn social i ambiental de l’illa de Menorca, declarada Reserva de Biosfera l’octubre de 1993.

Per a l’assoliment de l’esmentat objectiu es realitzen una sèrie d’excursions, visites guiades a indrets o recursos singulars de Menorca que abasten diferents aspectes socials, econòmics, històrics i ambientals de l’illa; visites on l'activitat humana i la seva relació amb el medi esdevé l'eix principal.

A nivell pressupostari, la primera edició va comportar unes despeses aproximades de 10.000€ per a 10 activitats. Per a aquesta segona edició, la partida es veurà incrementada a 16.000€, perquè es realitzaran 12 activitats i les visites estaran acompanyades d'una persona més de reforç. L'empresa menorquina Talaia Cultura S.L. serà l'encarregada de gestionar el programa per a l'Agència Menorca Reserva de Biosfera.

Respecte a la primera edició es van recollir una sèrie de dades que han permès millorar aquesta segona edició.

Gràcies al control de les inscripcions i a la seva verificació a l’inici de cada sortida sabem que el total d’assistents a la primera edició van estar 669 persones (591 adults i 78 fillets menors d’11 anys).

L’avaluació de la campanya Viu Menorca Biosfera es realitza mitjançant la informació obtinguda a través de les enquestes de satisfacció fetes als assistents a les diferents jornades i activitats. El grau de satisfacció expressat pels participants va ser molt elevat, amb valoracions mitjanes que superaven el 4,5 punts sobre 5.

També es va avaluar el grau de satisfacció en relació a les expectatives prèvies dels participants. Com es pot concloure de l’anàlisi dels resultats la majoria de participants van expressar que havien obtingut bastants o molts coneixements a partir de l’activitat i, per tant, mostraven satisfetes les seves expectatives inicials.

D’altra banda, preguntats els enquestat sobre la declaració de Menorca com a Reserva de Biosfera per la UNESCO també veiem que una gran majoria dels enquestats veuen la declaració com una cosa positiva per a Menorca i per a ells, des del punt de vista ambiental, social i econòmic.

Maó, 14 de novembre de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Programa Viu Menorca
Imatges relacionades
foto
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS