Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca considera que penalitzar els grups en el descompte de resident és un atac inadmissible del Govern de Madrid als ciutadans de les Illes Balears

Data : 12/11/2016

El Consell Insular de Menorca considera que la notícia feta pública ahir per l’Associació d’Agències de Viatges de les Balears (AVIBA), segons la qual, a partir de dia 1 de gener del 2017, els grups hauran de pagar més pels seus bitllets és un atac inadmissible del Govern del PP de Madrid als ciutadans de les Illes Balears.

Tot i que la resolució aprovada pel Ministeri de Foment no afecta els bitllets individuals, es tracta d’una mesura que afectarà desplaçaments de grups d’estudiants, viatges de jubilats, clubs esportius o els viatges en grup organitzats per les agències de viatges i, per tant, la seva incidència, molt negativa, recaurà, d’una manera o altra, damunt el conjunt de la ciutadania.

Una vegada més, ens trobam davant una actuació del govern central del PP que posa en evidència la seva manca absoluta de voluntat de pal·liar els efectes de la insularitat –en el cas de Menorca, la doble insularitat-; ben al contrari, continua penalitzant un dels territoris més castigats quant a finançament i ho fa, a més, en un tema que és de vital importància per als illencs, la connectivitat aèria.

La Presidenta del Consell Insular de Menorca, Maite Salord, que ja ha contactat amb el sector (AVIBA) i amb el Govern de les Illes Balears, anuncia que en el Ple de dia 21 de novembre, presentarà una proposta d’acord instant el Ministeri de Foment a paralitzar la resolució i a mantenir l'actual sistema de descompte per a grups i bitllets individuals. Aquesta serà una primera actuació que, en cas de no reconduir-se el tema, s’haurà d’intensificar sumant els esforços d’administració, sector privat, clubs esportius i entitats en defensa d’un transport aeri digne per a Menorca.

Maó, 12 de novembre de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS