Notícies i actualitat

Convocatòria d’ajuts per al desenvolupament de programes actius de formació ocupacional i contínua

Data : 11/11/2016

El departament d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca ha posat en marxa una convocatòria d’ajuts, amb una dotació total de 60.000 euros, per al desenvolupament de programes actius de formació ocupacional i contínua, adreçada a associacions i col·lectius empresarials i cooperatives.

La finalitat d'aquests ajuts és incentivar aquestes entitats perquè millorin l'oferta de programes de formació ocupacional i contínua existents a Menorca. La convocatòria estableix 4 línies d'ajuts:
Línia 1. Accions formatives adreçades al sector primari: dotada amb 6.000€.
Línia 2. Accions formatives adreçades al sector industrial: dotada amb 12.000€.
Línia 3. Accions formatives adreçades al sector de la construcció: dotada amb 6.000€.
Línia 4. Accions formatives adreçades al sector de serveis i turisme: dotada amb 36.000€.

Es subvencionarà l'execució de programes actius de formació ocupacional i contínua que compleixin els següents requisits i condicions:
- Han de ser executades entre l’1 de novembre de 2016 i el 31 d’octubre de 2017.
- La formació ha de ser presencial i executar-se dins el territori de l'illa de Menorca.
- L’objectiu de les accions formatives ha d’estar en consonància amb l’activitat ordinària o l’objecte social de l’entitat sol·licitant.
- Les accions formatives que es programin han de contribuir a millorar i adequar les competències professionals de les persones assistents a les necessitats del mercat laboral.
- Cada acció formativa ha de tenir un mínim de 5 hores lectives i pot ser gratuïta o de pagament.
- La formació ha de respondre a una necessitat formativa concreta, que caldrà exposar i justificar en la sol·licitud de subvenció.
- Les persones destinatàries de la formació poden ser tant desocupades com ocupades en el moment d’iniciar la formació.
- La formació no es pot adreçar a persones treballadores pròpies de l’entitat que sol·licita la subvenció, excepte en el cas de les
cooperatives, a la qual hi poden accedir sempre que en siguin sòcies. Queda exclòs el personal funcionari i treballadors/es públics.
- No són subvencionables les accions formatives incloses en la formació professional de l’àmbit educatiu ni les que serveixin per a complir amb normes nacionals obligatòries en matèria de formació.

Les entitats sol·licitants poden presentar, com a màxim, un projecte formatiu per cada línia i optar a un ajut màxim de 6.000€ per cada línia. Com a màxim el beneficiari podrà rebre un 50% del cost net de cada una de les accions formatives que inclogui el seu projecte formatiu, un cop descomptats els ingressos associats.

Les bases de la convocatòria es van publicar al BOIB el passat dia 5 de novembre, i el termini per a sol·licitar-les és d’un mes, a comptar des de l’endemà de la publicació. Al web www.cime.es es troba la informació i els documents necessaris per les persones o entitats interessades.

Maó, 11 de novembre de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS