Notícies i actualitat

Curs sobre patrimoni cultural i espais naturals de les Illes Balears per a l'habilitació de guies turístics 2016

Data : 11/11/2016

La vicepresidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora; el conseller de Projecció Econòmica, Ocupació i Esports, Miquel Company, i la representant de la UIB, Francina Orfila Sintes, han presentat avui matí el Curs sobre patrimoni cultural i espais naturals de les Illes Balears per a l'habilitació de guies turístics 2016.

Aquest curs, destinat a fomentar la professió de guia turístic, és el primer que s'organitza des del Consell Insular de Menorca, que ha comptat amb la col·laboració del Servei d'Ocupació i amb la Universitat de les Illes Balears com a centre oficial especialitzat des de la Facultat de Turisme.

La formació que s'ha posat a disposició de les persones interessades servirà conjuntament amb l'acreditació d'idiomes per sol·licitar l'habilitació de guia turístic.

Per obtenir l'habilitació també hi ha una altra via, que és passar directament les proves d'habilitació que convocarà el Consell Insular de Menorca dins el primer trimestre de l'any que ve. Però s'ha cregut oportú fer un curs de formació de 62 hores per dotar de contingut els coneixements de patrimoni cultural i espais naturals que s'exigeixen com a requisit per exercir la professió en la normativa turística vigent.

El Servei d'Ocupació del mateix Consell de Menorca s'ha implicat en aquest projecte per tal de fomentar la formació per a l'ocupació de persones en situació d'atur i per tant s'ha bonificat el 50 % de la matrícula a qui estigui en aquesta situació.

La Universitat de les Illes Balears ha estat la responsable de dissenyar el contingut del curs i ha contactat amb persones expertes en temes de patrimoni cultural i espais naturals com a docents; Miquel Àngel Casasnoves i Cristòfol Josep Mascaró impartiran aquestes dues parts respectivament i Isabel Martín, com a guia oficial, presentarà la part més pràctica del curs.

La matrícula del curs ja roman oberta i el termini d'inscripció és fins al dia 17 de novembre. El nombre màxim d'inscripcions és de 50 persones i s'exigeix estar en possessió de la titulació següent: cicle formatiu de grau superior de formació professional; diplomat o llicenciat universitari; grau o màster universitari o qualsevol altre d'equivalent o homologat (tots en qualsevol especialitat).

Aquesta es una de les accions que el Servei d'Ordenació Turística du a terme dins el marc del Pla de desenvolupament turístic per fomentar la desestacionalització i fomentar la formació i professionalització del sector turístic.


Maó, 11 de novembre de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS