Notícies i actualitat

Leon Manso i els residus de l'abocador de Milà canten Junts pel Reciclatge

Data : 10/11/2016

La plaça de la catedral de Ciutadella acollirà, el proper dissabte19 de novembre a les 12h, l’acte concert “Junts pel reciclatge” amb l’objectiu de conscienciar a la població sobre la necessitat de reciclar i donar una segona vida als envasos.

Els residus de l’abocador de Milà continuen la seva campanya “revolucionària” per reclamar més consciencia i implicació ciutadana en l’acte de reciclar. En aquesta ocasió, la Plataforma de Residus Indignats de Menorca (PRIM), conjuntament amb el Consorci de Residus de Menorca i les entitats Ecoembes i Ecovidrio, s’ha mobilitzat per organitzar l’acte-concert “Junts pel reciclatge”, un acte de caire festiu per donar a conèixer la seva situació i promoure el reciclatge entre la població.

L’acte concert serà conduït per la periodista Bàrbara Fernández i tindrà com a protagonista el cantautor ciutadellenc Leon Manso, autor de la cançó “Decideix Reciclar” (www.vimeo.com/174538749) que s’ha proclamat himne de la campanya La Revolució dels Residus.

En aquesta ocasió els residus també han demanat ajuda per fer sentir les seves reivindicacions a conegudes personalitats de la societat menorquina que, durant l’acte, donaran veu als residus. Entre elles es comptarà amb l’actriu menorquina Laura Pons que, com a portaveu de la plataforma, llegirà el manifest de “La Revolució dels Residus”, n’Andreu Forcada, membre del Consell Infantil Municipal de Ciutadella, que reivindicarà el dret dels envasos a tenir una segona vida i, entre d'altres, n’Antoni Cladera, fotògraf ciutadellenc. L'acte es clausurarà amb una mostra pràctica del potencial de materials reciclables que podem trobar dintre d'una bossa de fems i amb el parlament del Conseller de Medi Ambient i President del Consorci, en Javier Ares, demanant a la ciutadania la seva indispensable col·laboració.

Prèviament a l’inici del concert, el grup de batucada “Esclat” també aportarà el seu gra d’arena amb una rua pels carrers peatonals del centre de Ciutadella.

L’acte també comptarà amb una taula informativa del Consorci de Residus de Menorca i de la Reserva de Biosfera i amb una mostra dels residus que són condicionats a la planta de Milà pel seu enviament als recicladors, com a punt de partida d'una segona vida.

Des del passat més de juny la “Plataforma de Residus Indignats de Menorca” (PRIM) ha promogut diverses accions en el marc de la campanya “La Revolució dels Residus” (www.larevoluciodelsresidus.com) per denunciar l'arribada diària a l’abocador de Milà de residus que no han estat reciclats. Els residus han manifestat, “Sabem que la producció de fems és inevitable. Tanmateix, una fracció molt important d'aquests fems pot reduir-se, reutilitzar-se o reciclar-se. I això només depèn de vosaltres. Nosaltres no podem decidir el nostre destí, vosaltres sí.”

Maó, 10 de novembre de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS