Notícies i actualitat

Susana Mora representa al Consell de Menorca a la primera Trobada de Ciutats sobre Lloguer Vacacional celebrada a Barcelona

Data : 08/11/2016

Els passats 3 i 4 de novembre va tenir lloc la I Trobada de Ciutats sobre la Governança del Turisme Urbà organitzada per l’Ajuntament de Barcelona. Menorca va estar representada per la vicepresidenta primera del Consell Insular de Menorca i consellera d’Ordenació Turística, Susana Mora. La nostra illa va ser una de les convidades per debatre sobre els reptes de les ciutats pel que fa al lloguer vacacional.

Un total de quinze ciutats europees van acudir a aquesta trobada per compartir experiències i debatre temes d’interès comú, com la regulació, la inspecció, l'impacte del turisme sobre el territori, els canals de comercialització i els nous models de turisme.

Ciutats com Barcelona, París i Amsterdam van exposar la seva experiència com a ciutats acollidores de turistes consumidors d’estades turístiques i totes les intervencions van coincidir que les noves formes de comercialització i de compra pels canals d’internet han fet que la majoria de normatives i reglamentació hagin quedat obsoletes. Estam parlant d’un turista que vol integrar-se dins la ciutat que visita com si en formés part però mantenint el seu comportament de turista.

El nou concepte d’allotjament ha transformat els nuclis antics de les ciutats i ha deixat les comunitats autònomes, els consells insulars i els municipis davant un escenari complicat de conjugar.

La trobada va resultar prou interessant i es va concloure seguir amb el diàleg iniciat i fer arribar de forma conjunta a Europa la problemàtica que es troben les ciutats per legislar sectorialment polítiques que no vagin en contra del dret constitucional dels ciutadans a l’habitatge, que fomentin l’economia i la feina sense perdre la idiosincràsia de cada ciutat.

Maó, 8 de novembre de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS