Notícies i actualitat

Inici de l'activitat de la segona fase del projecte de millora de la Cel·la III i bassa de lixiviats de l'ampliació de l'abocador de Milà II

Data : 08/11/2016

S'ha reiniciat l'activitat a la segona fase de la cel·la III, una vegada finalitzades les obres d'un projecte que persegueix el condicionament de la cel·la III de l'abocador i la construcció d'un dipòsit de lixiviats.

L'objectiu d'aquesta segona fase ha estat habilitar una superfície impermeabilitzada addicional que permeti l'explotació de la cel·la III, després de que l'Acord del Ple de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears de 30 de novembre de 2015, ordenés que l'explotació no podria ser reiniciada fins que el titular de les instal·lacions reparés la impermeabilització de la cel·la.

El projecte per executar aquestes obres va ser autoritzat el 16 de març de 2016, per resolució d'urgència del President de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears, per posteriorment, el 21 de març de 2016, signar l'acta de comprovació de replanteig que determinava l'inici de les obres. Les obres es van plantejar per fases, de tal manera que la primera fase de les obres finalitzava el 30 de maig de 2016 i condicionava un espai a la cel·la III per l'abocament dels residus de l'illa, mentre que finalitzava la segona fase de les obres.

Les actuacions portades a terme en aquesta segona fase, es concreten en les següents:

CEL·LA III
- Conformat dels talussos i plataforma de la cel·la III en residu.
- Reperfilat i refí de la superfície de cel·la III en terres.
- Instal·lació del sistema d'evacuació de gasos.
- Impermeabilització de la cel·la III conforme seqüència de geosintètics projectada.
- Instal·lació del sistema de gestió de lixiviats.
- Execució del sistema de drenatge d'aigües supeficials.

DEPÒSIT DE LIXIVIATS
- Neteja de l'antiga bassa de lixiviats i desmantellament de la seqüència d'impermeabilització.
- Excavació per la construcció de les noves instal·lacions.
- Sistema de drenatge de subpressions.
- Encofrat i formigonat del dipòsit de lixiviats.
- Instal·lació dels elements auxiliars del dipòsit de lixiviats.
- Impermeabilització del dipòsit de lixiviats.A partir d'ara es disposa d'un espai d'abocament de 38.000 m3, que donaran cabuda a la generació de residus d'aproximadament 10 mesos. A partir d'aquí es necessari disposar de l'autorització de clausura de l'abocador annex, Milà II, per tal de poder recolzar els residus damunt aquest, créixer en alçada i guanyar més de 93.000 m3 de capacitat.

Maó, 8 de novembre de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS