Notícies i actualitat

El Govern presenta a Menorca l’esborrany de l’Avantprojecte de la llei reguladora de l’ordenació i l’ús del sòl

Data : 06/02/2013

El Govern de les Illes Balears ha presentat avui a Menorca l’esborrany de l’Avantprojecte de la llei reguladora de l’ordenació i l’ús del sòl, amb l’objectiu de “tenir per fi una regulació estable, consensuada amb tots els partits i la societat civil, atès que les Illes Balears és l’única comunitat que no té llei del sòl”, segons ha manifestat el conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company, en la trobada que ha tingut lloc avui a la seu del Consell Insular de Menorca.

El conseller, acompanyat del director general d’Ordenació del Territori, Joan Mesquida, i del conseller d'Ordenació del Territori del Consell Insular de Menorca, Cristóbal Huguet, ha explicat els principals eixos de la norma en la sessió d’avui on han estat convocats, a més dels responsables del Govern insular, els batles de l’illa, representants dels partits polítics i de les organitzacions CAEB Menorca i GOB Menorca, dels col·legis oficials d’Arquitectes, d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics, de l’Associació d’Empreses de Construcció i Promotors de PIME Menorca i de l’Agrupació d’Hotelers de Menorca.

Els eixos vertebradors d’aquesta Llei són la simplificació i la racionalització del planejament i la gestió urbanística, amb l’objectiu de “facilitar determinades actuacions que permet la norma, però també ser més rigorosos amb les actuacions il·legals”, ha apuntat el conseller del ram. “Volem una normativa producte del major consens possible, que ha de servir per solucionar problemes que s’arrosseguen des de fa temps i crear un clima de seguretat per als inversors i els ciutadans en general”, ha afegit Company durant la compareixença davant els mitjans de comunicació abans de l’inici de la trobada. El conseller també ha remarcat que “aquesta llei no regula aspectes relatius al sòl rústic, excepte els que es refereixen a la disciplina urbanística” (llicències i règim sancionador).

Des del punt de vista formal, l’avantprojecte elaborat pel Govern conté 9 títols i 195 articles, diverses disposicions addicionals, transitòries i finals i una de derogatòria. És significativament més breu que els projectes de llei d’altres legislatures (gairebé un terç del que es va presentar la legislatura passada) i ha estat elaborat pel personal de la Direcció General d’Ordenació del Territori amb la col·laboració d’experts en urbanisme de la nostra comunitat, tant funcionaris com professionals privats.

El Govern obre ara un període de reunions amb totes les administracions implicades, les organitzacions del sector i la societat civil per presentar-los l’esborrany i explicar-los els pilars bàsics de la llei, després que aquest esborrany ja s’hagi entregat aquesta setmana als representants dels partits polítics amb representació parlamentària. L’objectiu és que el Consell de Govern pugui aprovar el text definitiu abans de l’estiu perquè estigui llest per a la tramitació parlamentària posterior.

L’avantprojecte ja es pot consultar a la web del Govern www.caib.es, i el ciutadans poden fer les aportacions que creguin convenients a l’adreça de correu electrònic lleidelsol@caib.es.


Maó, 6 de febrer de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS