Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca i el Govern balear signen el conveni del programa "Posam Valors a l'Esport"

Data : 03/11/2016

La presidenta del Consell Insular de Menorca, Maite Salord, la consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu, el conseller d'Esports de Menorca, Miquel Company, i el director general d'Esports i Joventut, Carles Gonyalons, han presentat aquest dijous el conveni instrumental i el programa “Posam Valors a l'Esport”, que impulsa la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports juntament amb els consells insulars, la Universitat de les Illes Balears (UIB) i les federacions esportives. Ha estat en un acte celebrat al Consell Insular de Menorca, a Maó, on s'ha presentat també el vídeo que enllaça el programa entre les diferents illes, que va ser rodat a Formentera.

El conveni compromet al Consell de Menorca a donar visibilitat al programa “Posam valors a l'esport”, de la Direcció General d'Esports i Joventut, emprant el logotip corresponent. Així mateix, el Consell executarà les accions acordades i detallades en el projecte “Els valors en l'esport en l'edat escolar”, tant les específiques com les globals, sigui de forma directa o mitjançant la concessió d'ajudes a entitats esportives o ajuntaments per a què dugui a terme aquestes accions.

Per la seva banda, el Govern balear es compromet a fer efectiva aquesta subvenció, que puja a 20.000 euros.

El programa “Posam valors a l'esport” inclou diferents accions, algunes de les quals són comunes a totes les illes. El programa és constituït per tres línies bàsiques d'actuació, centrades a reduir els comportaments contraris al fair play o joc net en l'esport en edat escolar. Aquestes tres línies són:

1. La intervenció dirigida als esportistes, mitjançant els entrenadors i els tècnics. Es preveu desenvolupar un programa d'intervenció adreçat a un total de 450 tècnics de totes les illes, amb el qual es pretén modificar les actituds i els comportaments a fi de millorar el fair play.

2. La intervenció dirigida a pares, mares i tutors dels esportistes, amb caràcter experimental, per tal d'actuar amb relació a la violència a la grada.

3. La intervenció dirigida al teixit social de les Illes Balears, mitjançant una campanya publicitària i la redacció d'un decàleg de valors de l'esport que es distribuirà en forma de pòsters i tríptics a totes les instal·lacions esportives escolars, federacions esportives i clubs esportius de les Illes Balears.

Pel que fa a les accions específiques, el programa de Menorca contempla:

1. Accions a realitzar directament per part del Consell de Menorca
• Esport a debat – Jornades "entrenar educant"
• Concurs "Imagesport", elaboració d'un vídeo amb un missatge de valors a l'esport

2. Accions a realitzar per part del Consell de Menorca amb els instituts d'Ensenyament Secundari
• Taller de sensibilització dirigits a escolars de primària i secundària "Posam valors a l'esport"
• Activitat esportiva a la platja. Triatló "Posam valors a l'esport"
• Projecte transversal als IES de Menorca "Posam valors a l'esport"

3. Accions a realitzar amb les delegacions de les federacions esportives en l'àmbit competitiu
• Impartició d'un mòdul de valors en la formació de tècnics i àrbitres de voleibol, bàsquet i tennis.
• Revisió i redacció d'un nou codi ètic per les competicions a Menorca
• Trobades multiesportives de diferents esports

4. Accions a realitzar amb les delegacions de les federacions esportives participants en les activitats de promoció i iniciació.
• Organització de la festa Xala jugant

5. Accions a realitzar entre el Consell de Menorca i els ajuntaments
• Programa d'hàbits saludables

Així com qualsevol altra activitat que vulgui incloure el Consell de Menorca i que s'ajusti a l'objectiu final del conveni.

Maó, 4 de novembre de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS