Notícies i actualitat

Els aturats seleccionats per col·laborar amb Ibanat per netejar zones boscoses d'urbanitzacions començaran aquest divendres primer de febrer

Data : 28/01/2013

Les quaranta-quatre persones en situació d'atur que han estat seleccionades aquests dies per col·laborar amb l'Ibanat per netejar zones boscoses d'urbanitzacions amb l'objectiu d'evitar incendis iniciaran aquesta col·laboració el proper divendres, primer de febrer, segons informa el conseller de Mobilitat i Projectes, Luis Alenjandre.

Aquestes persones, amb experiència de peó i treballador forestal o jardiner, començaran amb un curs de formació de tres dies al centre polivalent des Mercadal, impartit per l'enginyer forestal contractat per redactar el Pla Integral de Defensa contra Incendis Forestals per a les Urbanitzacions ubicades a la interfase urbanoforestal de Menorca. El responsable d'Ibanat a l'illa, Jorge Casado, també impartirà algunes matèries del curs.

Després de la part teòrica, dins la propera setmana, els seleccionats aniran a veure com fan feina les brigades d'Ibanat, per tal de començar ja amb les tasques de neteja entre divendres dia 8 i dilluns dia 11, supervisats per treballadors d'Ibanat.

L'objectiu és operar a dotze urbanitzacions: Port d'Addaia, Ferreries Est, Torre-solí Nou, Son Parc Sud-Oest, Cala Rata, Serpentona, Arenal d'en Castell, Ferreries Nord, Cala Morell, Cala Galdana, Cala Llonga i Alcalfar.

Des del Consell Insular es vol deixar clar que tots els seleccionats tenen assegurança per accident de treball i malaltia laboral. També han signat un document de col·laboració social amb l'Administració insular.

La llei obliga les administracions responsables, en aquest cas els ajuntaments, a establir una franja perimetral de 25 metres d'amplària per separar la zona edificada de la forestal, així com un camí perimetral de cinc metres.

També prenen part en aquesta iniciativa les conselleries de Cooperació Local i d'Ordenació del Territori, a més del SOIB, per part del Govern balear, i de voluntaris per part dels ajuntaments.

Aquestes persones cobren un subsidi d'atur (426 euros), mentre que el Consell, per la seva part, completarà aquesta quantitat amb una assignació per tal d'arribar a la xifra total de 641,40 euros, el salari mínim interprofessional.

«Volem aconseguir dues coses: donar un cop de mà a aquestes persones, millorant la seva formació, i col·laborar amb Ibanat per controlar els possibles incendis», explica el conseller de Mobilitat i Projectes, Luis Alejandre.

Maó, 28 de gener de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS