Notícies i actualitat

La directora general del SOIB visita, amb la consellera Pilar Pons, el taller ocupacional Biosfera de Sa Granja

Data : 28/01/2013

La directora general del SOIB, Francesca Ramis, ha visitat avui, en companyia de la consellera de Treball, Pilar Pons, les dependències del Consell Insular de Sa Granja, a Maó, per comprovar personalment l'evolució del taller d'ocupació Biosfera, en el qual vuit alumnes majors de vint-i-cinc anys obtindran, en acabar, un certificat de professionalitat de nivell dos d'Instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes.

Aquest taller va començar dia 2 de novembre de 2012 i està previst que acabi el 30 d'abril d'enguany. Es divideix en classes de teoria i pràctica, a més de diferents mòduls complementaris com ara Informàtica, Anglès, Flora autòctona i selecció de plantes, Orientació laboral i Coneixements bàsics per a l'autoocupació. Els alumnes tenen un contracte de formació de 40 hores setmanals.

Els alumnes treballadors han estat derivats del SOIB, i els escollits van superar una entrevista personal realitzada per dos membres del Consell Insular i una persona del SOIB. Els criteris que marca el Govern balear són els següents:
a) Ser desocupat/ada de llarga durada (més de dotze mesos) o desocupat/ada que dins el període dels darrers 12 mesos n'hagin treballat com a màxim 3.
b) Motivació i adequació al lloc de treball ofert.

En aquest cas el Consell va ajustar la selecció a persones en disposició de l'educació secundària obligatòria o equivalent, ja que es tracta d'un nivell 2 del Certificat de professionalitat, i aquest així ho exigeix.

A través d’aquest projecte es pretén:

- Facilitar la inserció laboral, la millora de l’ocupabilitat, la qualificació a través d’un certificat de professionalitat i l’adquisició d’experiència professional dels alumnes en el camp dels serveis de jardineria, considerat un dels jaciments d’ocupació amb bones perspectives d’ocupació.

- Promoure, en l’àmbit de la jardineria, una nova cultura mediambiental més respectuosa i en consonància amb el desenvolupament sostenible de l'illa que cal exigir a un territori que és reserva de biosfera.

- Condicionar la zona de jardins dels voltants de l’edifici històric de Sa Granja amb flora autòctona de l’illa, adequada per a la localització concreta, per tal de minimitzar el cost de conservació i servir d’exemple de restauració d’un territori de jardins amb criteris de sostenibilitat.

El servei que realitzaran els alumnes d'aquest taller és la reforma i el condicionament dels jardins de l’entorn de l’edifici històric de Sa Granja. Actualment s’està treballant en la rehabilitació i el condicionament de l’edifici històric de Sa Granja i, paral·lelament, hi ha la necessitat de condicionar l’entorn de jardins d’aquest edifici, que ocupen una superfície total aproximada d’entre 1.500 i 2.000 m2.

L’actuació es divideix en diverses fases i tipus de treballs:
- Disseny de reconversió de la zona de jardins.
- Preparació i anivellació del terreny per a les noves plantacions.
- Retirada de la vegetació actual dels jardins.
- Instal·lació del sistema de regadiu localitzat.
- Selecció de les plantes que s'hi sembraran.
- Plantació.
- Seguiment i manteniment de les plantacions, inclòs el control de plagues i malalties.

Per la seva part, la consellera Pilar Pons ha manifestat als alumnes que espera que aprofitin al màxim aquesta formació que reben, perquè «els pot obrir portes al mercat laboral o, fins i tot, pensar en l'autoocupació».

Maó, 28 de gener de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS