Notícies i actualitat

II Jornades d'Habitatge

Data : 02/11/2016

Avui la consellera de Serveis Generals, Participació Ciutadana i Habitatge, Cristina Gómez, ha presentat el programa de les II Jornades d'Habitatge que tindran lloc els dies 3 i 4 de novembre a la Sala de Plens del Consell Insular de Menorca.

La consellera ha declarat que el sentit polític, a més de tècnic d'aquestes jornades, vénen marcades per defensar l'habitatge, no només com un bé d'intercanvi, sinó com un dret. Per això, el primer dia de les jornades, estarà enfocat a les dificultats d'accés a l'habitatge, un dels grans reptes per les polítiques públiques actuals. Aquest mateix dia, a la tarda, es presentarà el Pla d'atenció integral a persones sense llar i en risc d'exclusió social, en el qual ha estat fent feina la Comissió Tècnica d'Habitatge del Consell Insular de Menorca durant l'últim any, tal com ha explicat la tècnica Elisa Marí, impulsora d'aquest.

Elisa Marí ha remarcat la necessària col·laboració dels serveis de totes les administracions a escala competencial, no només per conformar aquest pla, sinó per dur-ho a terme. Aquest Pla és plurianual, tindrà una durada de 5 anys, i està format per diferents blocs de destinataris: destinataris directes, temes de prevenció i organització, des d'on es senyalen els recursos necessaris per poder dur-ho a terme.

Respecte al segon dia de les Jornades, estarà més centrat en els reptes de futur que ens esperen en matèria d'habitatge, on es dibuixaran nous models alternatius de tinença d'habitatges que ja s'estan fomentant a la resta d'Espanya i Europa, així com la definició d'un nou model energètic més just i sostenible, on es parlarà de la pobresa energètica i la participació ciutadana.

Maó, 2 de novembre de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS