Notícies i actualitat

Menorca acollirà el proper 1 i 2 de febrer la II Trobada de Malalties Rares i Discapacitat

Data : 25/01/2013

Menorca acollirà els propers dies 1 i 2 de febrer la II Trobada de Malalties Rares i Discapacitat amb la invitació per assistir cursada a la princesa d'Astúries, Donya Letizia, i a la Ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato. Així ho ha explicat avui la consellera de Benestar Social i Joventut del Consell Insular de Menorca, Aurora Herráiz.
L'any 2013 ha estat escollit per la Ministra Mato com l'Any de les Malalties Rares i aquesta II Trobada serà el primer dels actes oficials d'aquest any. Per la seva part, la princesa Letizia sempre ha fet costat a aquest col·lectiu. De fet, al 2012 va presidir el Dia Mundial des les Malalties Rares.
“Els protagonistes d'aquest esdeveniment -en referència als dies 1 i 2 de febrer- són les persones amb malalties rares i discapacitat”, ha afirmat Aurora Herráiz, qui recorda que es tracta d'un acte organitzat per la Fundació de Persones amb Discapacitat de Menorca amb el suport del Consell Insular i del Centre Polivalent Carles Mir.
Les empreses Coinga Queso Mahón-Menorca, Apartamentos Turísticos Royal, Artiem Hotels, el restaurant Es Molí de Foc, Bodegas Binifadet, Bollería-Panadería Maruja, Lligall Art Gràfic, Social Càtering, Última Hora Menorca i Diari Menorca, són els patrocinadors.
El president del Govern balear, José Ramón Bauzá, tota la Corporació del Consell Insular i tots els batles de Menorca assistiran també en qualitat de patrons de la Fundació per a Persones amb Discapacitat.
La consellera Herráiz ha destacat que el lema és Una sola veu perquè l'objectiu és donar visibilitat a les malalties rares i la discapacitat, posant en comú la visió tant dels especialistes, com la de les persones i les seves famílies implicades, a més de les institucions que fan feina en aquest camp.
Herráiz també ha explicat que la imatge d'aquesta Trobada és l'estàtua que es troba al Llatzaret de Maó, perquè aquesta illa “coneix com ningú el que suposa patir una malaltia”.
Per la seva part, el gerent de la Fundació per a Persones amb Discapacitat, Andreu Herández, ha agraït al Rotary Club el seu paper d'iniciador i organitzador de la primera trobada l'any passat, així com també al Teatre Principal, a l'Ajuntament de Maó i a FEDER.
Ha explicat que els ponents vénen d'una manera atruista i que la Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca dóna feina a mig centenar de persones amb discapacitat. De fet, la impremta Lligall s'encarrega del disseny, edició i producció del material gràfic, el Càtering Social de la recepció i Ecoverd Jardineria de la decoració, muntatge i manteniment d'aquestes jornades.
L'escriptor, economista i conferenciat Álex Rovira i l'esportista i guanyador de 16 madelles en jocs paralímpics Xavi Torres, també hi prendran part.
La directora del Centre Polivalent Carlos Mir, Irene Pereches, ha recodat que arran de la detecció de la malaltia anomenada aspartilglucosaminuria als germans Víctor i Susana de Menorca es va iniciar la I Trobada de Malalties Rares i Discapacitat. A Espanya només hi ha cinc casos diagnosticats d'aquesta malaltia, dos d'ells a Menorca.
Les malalties rares són un conjunt de més de 7.000 dolències que afecten un 7% de la població mundial i que a Espanya pateixen uns tres milions de persones. Per ser considerada malaltia rara ha d'afectar a menys de cinc persones per cada 10.000 habitants.
Perches també ha explicat que es firmarà un conveni tant amb Feder com amb Abaimar perquè la Fundació sigui el seu contacte a Menorca. També que el Govern balear inciarà un cens per a persones amb malalties rares, el primer d'Espanya.

Maó, 25 de gener de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Triptic
Imatges relacionades
Foto
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS