Notícies i actualitat

Intercanvi d’experiències rurals entre el País Basc i Menorca

Data : 29/10/2016

Entre els dies 2 i 4 de novembre visiten Menorca un grup de 45 persones de la Diputació Foral de Guipúscoa. Aquest grup està format per dos directors de la Diputació, alguns alcaldes i regidors dels ajuntaments de Guipúscoa, representants de diverses entitats de gestió de Desenvolupament Local, així com promotors del sector turístic i agrari.

L’objectiu de la visita és donar a conèixer, entre d’altres, la tasca de Menorca en matèria de desenvolupament rural, de territori, i de promoció de la valorització i dinamització del producte local.

D’aquesta manera, el Consell Insular de Menorca ha programat, en el marc de la Reserva de Biosfera i en col·laboració amb l’Associació Leader Illa de Menorca, diferents visites a productors i comercialitzadors de la zona per aconseguir així un intercanvi d’experiències i posar de manifest:

- Els recursos per a la custòdia del territori menorquí.
- La metodologia en la gestió dels diferents fons per al desenvolupament rural.
- La rellevància i necessitat de fomentar la valorització i dinamització del producte local com a identificació del territori.

La visita començarà dimecres, dia 2 de novembre, amb un acte de benvinguda per part del conseller d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports, Miquel Company, i de la directora insular de Reserva de Biosfera, Irene Estaún.

Dijous 3 de novembre, la jornada de visites conclou amb la celebració al Saló Gòtic de l’Ajuntament de Ciutadella d’una reunió que comptarà amb la participació de l’alcaldessa del municipi, Joana Gomila, i el conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Javier Ares. Durant la trobada es tractaran diferents punts en relació al funcionament i gestió de:

- Menorca Reserva de Biosfera.
- Gestió d’ajudes del Contracte Agrari de Reserva de Biosfera (CARB).
- Contracte de bones pràctiques en custòdia del territori, a càrrec del GOB Menorca.
- Innovació en la dinamització i valoració del producte local promogut pel projecte Agroxerxa, de l’Institut Menorquí d’Estudis.
- Importància de la dinamització i valorització de la gastronomia insular per part de l’associació de gastronomia i cultura Fra Roger.

Maó, 29 d’octubre de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS