Notícies i actualitat

Gran acollida dels tallers d'Educació Ambiental presentats per l'Agència Menorca Reserva de Biosfera al programa de Salut Jove i Cultura

Data : 29/10/2016

L'Agència Menorca Reserva de Biosfera participa des de fa anys al programa de Salut Jove i Cultura que desenvolupa anualment el departament de Cultura i Educació del Consell Insular de Menorca adreçat als centres educatius de Menorca. Durant aquest curs escolar s'ha ampliat el conjunt de tallers ofertats inclosos en el bloc de medi ambient i economia a 13 activitats amb l'objectiu de diversificar les opcions ja presentades altres anys i d'adaptar-se a la demanda dels propis centres escolars.

D'una banda s'han incorporat una sèrie d'activitats d'educació ambiental que es duran a terme a la finca de Alforí de Dalt i que ja es van iniciar l'any 2015, però ampliant l'oferta d'activitats, que aquest curs 2017/17 estarà formada per 6 tallers per a totes les etapes educatives:

Els animals del bosc de la finca d'Alforí de Dalt a Ciutadella (de 1r a 4t de primària).
Coneguem la platja de Cala Pilar (de 3r a 6è de primària i de 1r a 4t d’ESO).
Descobreix el bosc d'Alforí amb els cinc sentits (de 3r a 6è de primària).
Itinerari escolar a la zona cremada de la finca (de 1r a 4t d’ESO, batxillerat, CFGM i escolad’adults).
Itinerari escolar de l'interior a la costa de la finca (de 1r a 4t d’ESO, batxillerat, CFGM i escolad’adults).
Investigació: metodologia científica i anàlisi de dades a l'arenal de la platja (de 1r a 4t d’ESO, batxillerat, CFGM i escola d’adults).


Un segon grup de tallers corresponen a temes ja tractats en anys passats, als quals s'han incorporat tallers molt relacionats amb la figura de Reserva de Biosfera, un dèficit d'oferta que s'ha tractat de solucionar aquest any:

Saps quanta vida hi ha en una bassa temporal?
Descobrim la diversitat florística de Menorca
Per què el futur necessita el bosc?
Descobreix la geologia de la Reserva de Biosfera de Menorca
Coneix la Reserva de Biosfera de Menorca
La nostra biodiversitat, fauna i flora de la Reserva de Biosfera de Menorca
Platges des d'un altre punt de vista

La nova oferta de tallers, constituïda per 13 activitats, ha estat molt ben acollida pels centres escolars, que han sol·licitat un total de 193 tallers, 99 tallers de l'oferta de Alforí de Dalt i 94 tallers corresponents al segon grup d'activitats. Això suposarà que durant el curs escolar 2016/17 hi hagi una participació de 4.335 alumnes per al conjunt de tallers proposats.

Després d'aquesta gran acollida, des de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, volem agrair l'interès mostrat per tots els centres educatius i, alhora, agrair el treball realitzat en el programa de Salut Jove i Cultura per part del departament de Cultura i Educació .

Tota l'oferta d'activitats d’Alforí de Dalt està disponible a la pàgina web de la Reserva de Biosfera, concretament es pot trobar a l'apartat de la finca d’Alforí de Dalt en material informatiu: http://alfori.biosferamenorca.org/; i a la pàgina web del programa Salut Jove i Cultura: http://salutjove.cime.es/ en el bloc de medi ambient i economia.
Maó, 26 d’octubre de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS