Notícies i actualitat

EL Consell Insular de Menorca millora la imatge de la Reserva de Biosfera

Data : 24/01/2013Coincidint amb el 20è aniversari de la declaració de l'illa Reserva de Biosfera per la UNESCO l'Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca, s'ha establert com a objectiu incrementar la seva visibilitat entre la població local i també la visitant.

Per aquest motiu, l'Agència ha posat en marxa dues iniciatives. Per una banda, la creació d'un nou web de la Reserva de Biosfera i la presència a dues de les xarxes socials amb més usuaris, Facebook i Twitter. I, d'altra banda, la instal·lació de cartelleria informativa de la Reserva de Biosfera als principals punts d'entrada de visitants a l'illa, ports de Maó i Ciutadella, Aeroport i al Parc Natural de S'Albufera des Grau.

Totes aquestes iniciatives es realitzen en el marc d'un conveni de col·laboració signat amb el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient per un import de 30.000€, finançats íntegrament pel Ministeri. El conveni inclou el disseny i creació d'aquest web de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, la creació de la futura pàgina web de la Xarxa de Reserves de Biosfera Illes i Zones Costaneres, i la cartelleria de senyalització de la Reserva de Biosfera. Així ho ha explicat avui el conseller d'Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Villalonga.

Lloc web: www.biosferamenorca.org

L'objectiu de l'Agència és que aquest web es converteixi en un punt de referència de la informació relacionada amb la sostenibilitat a l'illa i l'actualitat de la Reserva de Biosfera. La pàgina web convida a l'usuari a conèixer l'illa, incidint especialment en totes aquelles activitats i projectes orientats cap al desenvolupament sostenible que s'estan duent a terme.

Estructura del web:

Presentació
Fa una síntesi de les característiques bàsiques de la reserva de biosfera, tals com el patrimoni natural, la història i cultura, el territori i la zonificació de la reserva de biosfera.

Òrgans d'administració
Detalla com es gestiona des del Consell Insular de Menorca la reserva de biosfera, repassa les funcions de l'Agència i el paper important que suposen el Consell Social i el Consell Científic de la Reserva de Biosfera.

Gestió
Presenta un recull acurat dels principals projectes que s'estan desenvolupant en aspectes clau com la conservació del medi ambient, la gestió del territori i del patrimoni històric, el desenvolupament local, els recursos hídrics, els residus i l'energia. També destaca la celebració a Menorca de jornades i congressos especialitzats.

Investigació, sensibilització i educació ambiental
Atenent la funció logística que han de complir les reserves de biosfera, el web es centra en aquest apartat en l'activitat investigadora a l'illa, el seguiment de l'estat de la reserva de Biosfera i els programes d'educació ambiental.

Viu la Reserva de Biosfera
Pensat per apropar-la als visitants de l'illa, i també a la població resident. S'estructura en tres apartats: Gaudeix! Descriu els principals recursos que ofereix l'illa per gaudir de l'experiència de viure o visitar la reserva de biosfera. Tasta! cerca promoure el consum de productes produïts a l'illa com a part de l'experiència d'estar a la reserva, i Col·labora! Promou que tothom pugui participar en programes i activitats de voluntariat relacionades amb la reserva de biosfera.

Destacats del web:

- Esdeveniments
- Notícies
- Documents
- Vídeos
- Galeria fotogràfica
- Viu la Reserva de Biosfera
- Programa MaB de la UNESCO
- Xarxa Espanyola de Reserves de Biosfera
- Xarxa Mundial de Reserves de Biosfera Illes i Zones Costaneres


Cartelleria de benvinguda als visitants

Aquests dies s'estan instal·lant quatre cartells que donaran la benvinguda als visitants que arribin a l'illa. Es troben ubicats a l'aeroport de Menorca i als ports de Maó i Ciutadella, així com al Centre d'Interpretació del Parc Natural de s'Albufera des Grau. Els de Ciutadella i es Grau ja estan col·locats.

Els cartells s'ajusten al disseny establert al Manual de senyalètica per a Reserves de Biosfera aprovat pel Ministeri de Medi Ambient per a totes les reserves de biosfera espanyoles.

Des del Departament d'Economia, Medi Ambient i Caça, el Conseller i President de l'Agència, Fernando Villalonga, ha posat èmfasi en la importància de tenir una seu virtual per a la divulgació dels valors naturals i patrimonials de Menorca, així com del conjunt de projectes i actuacions que s'estan portant a terme per contribuir a la millora de la situació actual. D'aquesta manera el web pot convertir-se en una adreça de referència per als menorquins i per als visitants, per a la difusió dels esdeveniments i de la documentació relacionats amb la Reserva de Biosfera.

Maó, 24 de gener de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto roda de premsa
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS