Notícies i actualitat

L’exposició “La arquitectura talayótica en la Prehistoria de Menorca” s’inaugura amb èxit a Madrid

Data : 28/10/2016

L’exposició “La arquitectura talayótica en la Prehistoria de Menorca” es va inaugurar ahir amb èxit al Museo Arqueológico Regional de la Comunidad de Madrid. El tema d’aquesta proposta és l’arquitectura talaiòtica amb la idea de mostrar com aquests monuments formen part del paisatge actual, una herència més que evident dels primers habitants de l’illa. Un centenar de persones van donar la benvinguda a una mostra que, segons va explicar a Madrid el conseller de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria, es converteix en una ambaixada itinerant de la candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial.

L’acte inaugural va comptar també amb l’assistència del director general de Cultura del Govern de les Illes Balears, Jaume Gomila; el batle d’Alcalá de Henares, Javier Rodríguez, acompanyat per part del seu equip de govern; la directora general de Patrimonio Cultural de la Comunidad de Madrid, Paloma Sobrini; la directora d’Acción Cultural Española, Elvira Marco; la directora de la Oficina de Cultura y Turismo de la Comunidad de Madrid, Anunciada Fernández; i el director del museu, Enrique Baquedano.

L’exposició es complementa amb un breu vídeo introductori on s’exposa la importància que la pedra té en el paisatge i en la vida de la gent de Menorca, no només en la prehistòria sinó també avui. La visita es tanca amb una zona més participativa, amb un mapa de l’illa amb tots els jaciments prehistòrics marcats i els 32 que formen la candidatura.

El criteri per a la selecció de les peces passa per il·lustrar i ajudar a entendre el discurs de l’exposició. La mostra pretén divulgar la nostra prehistòria, però també sorprendre el visitant i despertar-li la curiositat, la voluntat de conèixer més sobre el tema i, per tant, les ganes de visitar Menorca i veure els monuments in situ. Les il·lustracions van a càrrec de Dbòlit, i les fotografies són de Ricard Pla. Les imatges i la major part de les il·lustracions han estat cedides per l’editorial Triangle Postals.


Després de Madrid, està prevista la itinerància del projecte per Barcelona, València i Mallorca.

La delegació menorquina va comptar també amb la presència de la consellera Aurora Herráiz; els comissaris de l’exposició, Antoni Nicolau i Elena Sintes; i les directores del Museu de Menorca i del Museu Municipal de Ciutadella, Carolina Desel i Maria José León.


Organitzen l’exposició el Govern de les Illes Balears, a través de la conselleria de Transparència, Cultura i Esports; el Consell Insular de Menorca; i Menorca Talaiòtica - Candidata Patrimoni Mundial. Hi col·laboren: Triangle Books, Baleària i Acción Cultural Española, AC/E.

La idea i coordinació general va a càrrec de l’empresa Mediterraneum - Cultura, turisme i medi ambient i Kultura. Idees i estratègies per al patrimoni.

Durant l’acte es van sumar a la signatura d’adhesió a la candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial, Anunciada Fernández de Córdova i Elvira Marco.


Maó, 28 d’octubre de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3Foto 4Foto 5Foto 6Foto 7Foto 8Foto 9Foto 10Foto 11
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS