Notícies i actualitat

Aprovat de forma definitiva el pressupost de 2013 del Consell de Menorca

Data : 22/01/2013

En la sessió plenària del Consell Insular de Menorca que va tenir lloc ahir dilluns 21 de gener de 2012 es va aprovar de forma definitiva el pressupost d'aquesta Administració per a l'any 2013. A la mateixa proposta també es va resoldre l'al·legació presentada per Cesgarden SL, que va ser desestimada en entendre que cal esperar a que la Justícia resolgui l'incident d'execució presentat pel consell Insular.

El Ple del Consell Insular de Menorca, en data 21 de desembre de 2012, aprovà inicialment el pressupost general d'aquesta Administració per a l'any 2013 i acordà la seva exposició al públic per un termini de 15 dies hàbils, que finalitzà el passat 14 de gener.

En el termini d'informació pública esmentat, Cesgarden SL presentà una reclamació a l'aprovació inicial del pressupost de 2013. L'entitat recurrent fonamenta la seva reclamació en el fet que el Consell Insular va ser condemnat per sentència ferma del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears de 5 de maig de 2011 a abonar-li la quantitat de 16.114.162,20 euros, més els interessos corresponents computats des del 25 d'abril de 2003, data d'aprovació definitiva del Pla Territorial Insular, fins al moment del seu abonament, i que el pressupost inicialment aprovat no ha previst el crèdit necessari per atendre el pagament de la indemnització establerta judicialment.

Per acord del Ple de data 28 de maig 2012, el Consell Insular va acordar plantejar un incident d'execució en aplicació de l'article 104.6 de la Llei Jurisdicció Contenciós-Administrativa que regula la possibilitat d'un règim d'execució excepcional, si l'Administració condemnada al pagament de la quantitat estimés que el compliment de la sentència produiria un trastorn greu a la seva hisenda, en entendre que, davant la importància quantitativa i percentual de la indemnització que ha de pagar envers la capacitat econòmica de la Corporació, aquesta era de molt difícil execució; a part de les greus repercussions que podria tenir en els serveis i en les prestacions públiques a càrrec del Consell Insular, la continuïtat dels quals podrien resultar compromesos.

L'incident d'execució esmentat es va presentar davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en data 7 de juny de 2012, sense que a hores d'ara hagi estat resolta pel citat Tribunal.

Per aquest motiu, la proposta de l'equip de govern que es va portar a aprovació al Ple d'ahir va ser la de no considerar procedent en aquests moments estimar la reclamació presentada mentre el Tribunal d'instància no l'hagi resolt i en aquest sentit aprovar definitivament el pressupost per a 2013.

Maó, 22 de gener de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS