Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca augmenta un 20% la seva aportació al programa d'oci juvenil Alternanits

Data : 16/01/2013

La conselleria de Benestar Social i Joventut de Menorca ha augmentat en un 20% la seva aportació al programa Alternantis, iniciativa promoguda des del Consell Insular amb la col·laboració dels vuit ajuntaments i també de les entitats socials, culturals i esportives de l'Illa amb l'objectiu d'oferir una alternativa d'oci saludable als joves pels caps de setmana, segons han explicat avui la consellera que dirigeix aquest departament, Aurora Herráiz i la directora d'Injove, Mandi Seguí.

Aquesta edició del programa Alternanits 2012-13, la quarta, compta amb un pressupost de 52.976 euros, dels quals el Consell n'aporta 18.480 euros. La resta prové de la Delegació del Govern central gràcies al Pla Nacional de Drogues del Ministeri de Sanitat i Política Social.

El programa Alternanits, en marxa des de novembre de l'any passat, contempla tres tipus d'activitats: tallers itinerants entre els diferents casals joves amb les activitats Cuina per a joves, Perruqueria i maquillatge, Apren a lligar, Pedals joves -ciclisme- i Recicloteca -per aprendre a reciclar; i activitats d'àmbit insular -Una nit al Poli -Maó-, Ruta nocturna de senderisme -Ciutadella- Concurstmetratge i Festival Menorca Jove -Ferreries.

El darrer bloc és novetat enguany amb el Cap de setmana de Talent i Lideratge, English Camp Weekend i Camps d'Aventures. Avui s'ha presentat l'activitat Una nit al poli, que enguany tindrà lloc aquest dissabte 19 de gener a Maó, tal i com ha explicat el regidor de Joventut, José Escudero. Aquest esdeveniment començarà a les 22 hores i està previst que acabi a les 2 de la matinada amb patinatge, rugby, aikido, tir amb fona, skate, zumba -ball-, badminton, taekwondo i d'altres esports.

Estadístiques AlternaNits 2011-12: 
- Participants: 3000 persones van pendre part a les diferents activitats
- Es van realitzar 72 tallers i 4 activitats insulars

Les activitats realitzades:
- Cuina: 8 tallers, 289 participants
- Magic: 8 tallers, 376 participants
- Perruqueria i maquillatge: 9 tallers, 325 participants
- Capoeira: 4 tallers, 74 participants
- Còmic: 7 tallers, 115 participants
- Curtmetratges: 4 tallers, 67 participants
- Fotografia: 6 tallers, 122 participants
- Batukada: 5 tallers, 163 participants
- Relacions socials: 5 tallers, 85 participants
- Teatre social: 5 tallers, 66 participants
- Defensa personal: 5 tallers, 91 participants
- Customització d'skates: 6 tallers, 197 participants
- Un Nit al Poli: 180 participants
- Ruta nocturna de senderisme: 170 participants
- Concurtmetratge: 36 participants
- Festival Menorca Jove: 600 participants

Perfil:
Perfil del participant: edat entre 13 i 17 anys, més al·lots que al·lotes (60/40, aprox.), preferentment del municipi on es du a terme l'activitat, interessats en la temàtica de cada activitat o bé perquè hi van els seus amics, s'informen bàsicament mitjançant la web de l'INJOVE, al seu casal i també a les xarxes socials.

Valoració:
La valoració que fan els joves és molt positiva, un 77% valoren les activitats amb un 5 sobre 5.
El 99% dels participants asseguren que tornarien a participar.

Maó, 16 de gener de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS