Notícies i actualitat

El Govern reforçarà la posició de Menorca al mercat britànic durant 2017

Data : 24/10/2016L'impuls de Menorca en la temporada d'hivern és l'eix central de la promoció que l'Agència de Turisme (ATB) durà a terme a la fira World Travel Market de Londres, la mostra turística internacional més important del Regne Unit, que se celebra entre els dies 7 i 9 de novembre. El vicepresident i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, ha presentat juntament amb la presidenta del Consell Insular de Menorca, Maite Salord, la participació balear a la fira. A la roda de premsa han assistit també la directora general de Turisme, Pilar Carbonell, el director-gerent de l'Agència de Turisme de les Illes Balears, Pere Muñoz, i el director insular de Promoció Turística, Isaac Olives.

La presidenta Maite Salord ha agraït al vicepresident i conseller Biel Barceló, al director de l’ATB, Pere Muñoz, i a la directora general de Turisme, Pilar Carbonell, que s’hagin desplaçat avui a Menorca per explicar els aspectes més importants de la presència de les illes a la fira WTM, que té lloc a Londres.

En aquesta línia, el vicepresident Barceló ha explicat que el Govern i el Consell de Menorca han desenvolupat tota una sèrie d'accions promocionals que es duran a terme des de l'ATB al llarg del 2017, entre altres la contractació d'una agència de relacions públiques al Regne Unit, per poder comptar amb experts que coneixen el mercat britànic.

Un altre eix serà una anàlisi profunda de dades. Aquestes dades inclouen tant l'anomenada “Escolta Activa", una avaluació de publicacions sobre Menorca a la xarxa social Twitter, com també l'elaboració d'estudis i informes sobre el perfil del visitant britànic, la connectivitat aèria i un seguiment de l'informe sobre les conseqüències del Brexit.

Barceló ha volgut destacar que serà el Consell Insular de Menorca qui tindrà la darrera paraula en totes les accions de màrqueting relacionades amb la marca Menorca.

“Es tracta d’una de les fires més importants i, sobretot, per a Menorca perquè, com tots sabem, la nostra illa és la que té més dependència del mercat anglès, un fet important per com ens pots afectar el Brexit”, ha dit la presidenta.

“Evidentment, el fet que avui siguem tots aquí no ajudarà a pal·liar els efectes del Brexit sobre el món turístic menorquí, però és evident que es tracta d’un gest del Govern de les Illes Balears que és molt important, i que des de Menorca valoram molt, perquè evidencia el suport que ens dóna i la voluntat de fer feina junts per aconseguir la mínima incidència de la nova conjuntura política sobre la nostra illa”, ha afegit Salord.

El director de l'Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), Pere Muñoz, ha donat a conèixer detalls tècnics de l'estand de Balears a la WTM. Com a novetat d'enguany, les Illes Balears es mostren a la fira amb un estand propi, després dels darrers anys on es participava dins de l'espai de Turespaña. Aquest canvi suposarà per a les illes una millor ubicació i, en conseqüència, una major visibilitat de la destinació en el recinte firal. A la mostra es durà a terme una presentació a la premsa britànica sobre les possibilitats que ofereix la destinació per gaudir de les illes entre els mesos d'octubre a abril.

Muñoz ha aprofitat també per anunciar una publicació sota el títol “Better in Winter", que recull l'oferta permanent durant aquests mesos i els principals esdeveniments que es duen a terme a l'hivern. La temàtica gira entorn de la cultura, l'esport, el patrimoni i l'art, la gastronomia, la natura i el senderisme, l'observació d'aus, les fires tradicionals, entre d'altres.

El mercat britànic és el més important per a l'illa de Menorca. El 39% dels turistes que varen arribar a l'Illa en 2015 eren d'origen britànic i varen representar el 25,4% del total de turistes arribats a les Illes Balears durant tot el 2015. Segons l'Eurobaròmetre, estudi realitzat per la Comissió Europea en el mes de gener del 2016, Espanya va ser en 2015 el primer país estranger elegit pels turistes britànics per gaudir de les seves vacances principals (14%). Pel que fa a xifres de connectivitat, hi ha un increment de connexions de Menorca amb aeroports del Regne Unit durant aquest mes d'octubre respecte al mes d'octubre de l'any anterior. Segons fonts d'Aena, l'octubre del 2015 vam tenir 33 rutes amb 16 aeroports i 98.233 seients oferts. Aquest mes d'octubre hi ha 37 rutes amb 16 aeroports i 113.324 seients oferts, que representa un increment del 15%.

Davant aquesta realitat, el Govern i el Consell Insular de Menorca han acordat les 10 accions que reforçaran la posició de Menorca en el mercat britànic durant el 2017. L'estreta col·laboració entre el Govern i la institució insular és un altre dels eixos, així com la presència de Menorca a les accions de l'Any Internacional del Turisme sostenible 2017 que ha declarat l'Organització de les Nacions Unides.

L'espai expositiu de les Illes Balears tindrà 300 metres quadrats. Enguany. els coexpositors seran Ibacar Premium, Adramar Incoming Services Mallorca-Ibiza, Jumeirah Port Soller Hotel & Spa i Rafa Nadal Sports Centre. L'estand balear disposarà de tres mostradors d'atenció al públic diferenciats per Mallorca, Menorca i Formentera, així com dues sales de reunions i un espai de presentacions. Eivissa es mostrarà enguany en un espai propi.

Maó, 24 d’octubre de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS