Notícies i actualitat

El Consell presenta el programa “Promoció de l’esport educatiu a la infància i joventut” que facilita l’accés universal a l’oferta d’activitats esportives als infants i joves de l’illa

Data : 19/10/2016El conseller d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports, Miquel Company, i el director insular de Joventut, Ocupació i Innovació, José Carbonell, han presentat avui el programa “Promoció de l’esport educatiu a la infància i joventut”. Aquesta iniciativa té per objecte facilitar l’accés a l’oferta d’activitats esportives als infants i joves de l’illa independentment de les dificultats econòmiques, del municipi de residència, el sexe i l’esport que desitgin practicar els infants i joves de Menorca.

D’aquesta manera, el Consell Insular de Menorca aporta una quantitat de 40.000 euros amb la missió de posar en valor, visualitzar, incentivar i impulsar la creació de les condicions i els processos necessaris perquè la infància i el jovent menorquí tenguin accés universal a l’esport a través d’una oferta variada i de qualitat d’activitats fisicoesportives, dins l’àmbit local més proper, amb uns tècnics esportius preparats per la seva valuosa tasca educativa i unes famílies que hi col·laboren.

El conseller Company ha destacat que aquesta és també “una oportunitat per donar a conèixer els problemes de salut relacionats amb el sedentarisme, així com informar dels beneficis per a la salut que comporta la pràctica regular d’activitat física i esport”.

El director insular José Carbonell ha explicat els antecedents de la iniciativa remuntant-se a l’Escola Socioesportiva del Reial Madrid -que es va dur a terme durant el passat mandant- i que va posar en evidència que el projecte no encaixava amb els infants sense recursos que desitjaven la pràctica d’aquest esport. En aquest sentit, es va decidir començar a treballar de manera conjunta entre els departaments de Joventut i Esports i el de Benestar Social i Família, els ajuntaments i els diferents clubs de l’illa. “Són els mateixos clubs esportius els que detecten l’interès dels infants sense recursos econòmics per a la pràctica de l’esport i moltes vegades són els clubs els que assumeixen les quotes”, ha dit Carbonell.

El programa “Promoció de l’esport educatiu a la infància i joventut” va dirigit a tots aquells infants i joves, d’entre 3 i 30 anys, residents a Menorca, amb manca de recursos econòmics suficients i/o en situació de risc social que vulguin realitzar una pràctica d’activitat física.

Així, ha dit el conseller, es posen en marxa les beques que permetran beneficiar-se d’un programa que té per objecte la divulgació dels objectius i la filosofia de l’esport en edat escolar; així com orientar als entrenadors/es, famílies i professorat per a ser promotors de comportaments, actituds i valors saludables en la pràctica esportiva de la infància i el jovent. “Per a nosaltres és una prioritat que tothom tengui accés a l’esport, no solament com a una activitat, sinó també com a la cohesió social que en si mateix representa”, ha subratllat Company.

El procediment per accedir al programa és que la família o jove acudeixi als Serveis Socials Comunitaris Bàsics (SSCB) del seu municipi d’empadronament per a demanar informació. El següent pas és sol·licitar un justificant de reserva de plaça a un club o entitat. Seran els SSCB els encarregats d’assegurar que la família compleix amb els requisits socioeconòmics establerts. En el cas que l’informe sigui favorable, es defineix el percentatge de la quota que se subvencionarà i s’envia la sol·licitud al Consell Insular de Menorca. És, idò, la institució insular qui dóna el vistiplau d’aquella activitat del club o entitat en funció de si es compleix o no amb els requisits físico-esportius i formatius.

Company i Carbonell han agraït als ajuntaments i clubs de l’illa la seva voluntat per tirar endavant aquest programa, un projecte que “respon a una necessitat social i que és un clar exemple de la coordinació conjunta de tots els agents implicats”.


Maó, 19 d’octubre de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
foto
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS