Notícies i actualitat

Presentació de la campanya de formació de l'IDE Menorca inclosa en el Pla +TIC

Data : 18/10/2016

La vicepresidenta primera i consellera d'Ordenació Territorial i Turística, Susana Mora, i el conseller d'Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports, Miquel Company, han presentat la campanya de formació de l'IDE Menorca que estarà inclosa en el Pla +TIC. L’acte s’ha realitzat a l'IES Joan Ramis i Ramis de Maó, un dels centres on s'han impartit els cursos durant la campanya anterior i que, després del seu èxit, tornarà a repetir l'experiència.

Susana Mora ha presentat la nova temporada de sessions formatives de l’IDE Menorca (Institut d’Estudis Especials de Menorca), aquesta -ha dit la consellera- “és una porta a tota la informació territorial de la nostra illa, l’objectiu de la qual és facilitar l’accés de l’ús de la cartografia i de la informació territorial existent sobre Menorca per aconseguir una major eficiència en aquelles feines relacionades amb el territori”. Sota aquest objectiu, es duen a terme des de fa anys, sessions formatives per posar a l’abast de professionals i joves les eines formatives que permeten tenir accés a tota la informació recaptada per l’IDE Menorca.

En aquest sentit, i de la mà del cap d’estudis i professor d’informàtica Kiko Borràs, l’alumnat de l’IES Joan Ramis i Ramis està familiaritzat amb aquestes sessions informatives al voltant de la cartografia insular des de l’any 2010. “El fet que fins i tot alumnes del centre hagin fet pràctiques a SILME ens demostra la importància del recorregut d’aquestes sessions formatives”, ha subratllat la consellera.

L’any passat la proposta va comptar amb més de 600 alumnes de tota l’illa, que van participar en una cinquantena de sessions formatives (23 presencials i 27 dirigides als centres educatius). Pel que fa a les sessions presencials, Susana Mora ha explicat que “enguany s’ha introduït una novetat que passa per la modificació de l’enfocament de les sessions de cara a fer-les més pràctiques”. D’aquesta manera, els alumnes realitzaran exercicis i resoldran casos pràctics per tal d’augmentar la interactuació amb el coneixement i el bon ús de l’eina facilitada per l’IDE Menorca.

Les sessions formatives es divideixen en tres blocs: curs bàsic IDE Menorca, curs avançat IDE Menorca; i un últim d’introducció al GIS (Sistema d’Informació Geogràfica) amb QGIS.

A més a més, Mora ha destacat la feina que es durà a terme en col·laboració amb l’àrea d’Innovació i Noves Tecnologies del Consell Insular de Menorca introduint les sessions formatives de l’IDE Menorca dins el programa Pla + TIC per tal de “poder arribar als professionals de la nostra illa i fer sessions més personalitzades”.

Per la seva banda, el conseller Miquel Company ha recordat que el Pla + TIC és un programa de formació i assessorament en matèria de noves tecnologies dirigit a professionals, empreses i públic en general. “La intenció és que gràcies a la col·laboració amb l’IDE Menorca arribem a nous targets. El Pla + TIC permet obrir el ventall cap a nous professionals i nous autònoms”, ha dit Company.

Si bé l’any passat el Pla + TIC va comptar amb un conveni de 30.000 euros (amb una durada d’un any), enguany l’aportació és de 100.000 euros amb una durada de dos anys.

Finalment, el coordinador de l’IDE Menorca, Ricard Cots, ha explicat l’apartat de recursos (document i informació) de la pàgina http://cartografia.cime.es/ . Des del mateix web es poden formular les inscripcions en línia a les diferents sessions formatives presencials que tenen lloc a SILME.

Kiko Borràs ha agraït la tasca de l’IDE Menorca i ha convidat al públic en general a consultar tota la informació cartogràfica de què disposa aquesta eina, una eina que han emprat els alumnes interessats a fer pàgines webs dinàmiques.

Maó, 18 d’octubre de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS