Notícies i actualitat

L'atur descendeix a Menorca per segon mes consecutiu i augmenta un 22% la contractació en termes interanuals

Data : 03/01/2013

L’atur registrat en el mes de desembre en el SOIB experimenta a Menorca un descens del 3,17% en relació amb el mateix mes de 2011. Aquest és el segon mes consecutiu en què l’atur es redueix en termes interanuals, després que el mes de novembre passat baixés un -3,1%. S’ha de destacar que l’atur a nivell interanual ha baixat a totes les Illes, sobretot a Formentera (-17,31%), i, en segon lloc i de forma més lleugera, a Menorca (-3,17%),  Mallorca (-2,40%) i Eivissa (-0,16%).

La vicepresidenta i consellera de Treball del Consell Insular de Menorca, Pilar Pons, ha valorat de forma positiva la reducció de la xifra de l’atur en el mes de desembre i ha manifestat que l’augment de la contractació en el sector comerç de cara a reforçar el personal per la campanya nadalenca ha estat un dels principals motius d’aquest descens. “Tot i aquests resultats, s’ha de mantenir la cautela, Menorca té encara 7.333 persones sense feina, i s’ha de seguir treballant per reduir aquesta xifra”, ha dit Pilar Pons.

Pons destaca especialment la baixada de l’atur per segon mes consecutiu perquè tot, i que considera que en una situació d’extrema gravetat com l’actual s’ha de mantenir la prudència, és un indicador de millora a nivell estructural. Recorda que Menorca pateix un greu problema d’estacionalitat pel que una reducció de l’atur en els mesos de novembre i desembre i un augment de la contractació del 22% respecte el mes de desembre de 2012 és una notícia positiva.

La consellera de Treball assegura que des de totes les administracions públiques es seguirà treballant per crear el marc propici per a la generació de llocs de feina i per reactivar l’economia de Menorca.

Maó, 3 de gener de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS