Notícies i actualitat

Llatzeret, balanç accions 2016 i propostes per a l'any 2017

Data : 17/10/2016

La presidenta del Consell Insular de Menorca, Maite Salord, i el director insular de Promoció Turística, Isaac Olives, han presentat el balanç de les accions duites a terme enguany al Llatzeret, així com el llistat de propostes per a l'any 2017.

Salord ha explicat que “el projecte del Llatzeret és prioritari per a aquest equip de govern, conscient dels valors que té i del seu potencial a nivell cultural, formatiu i turístic. Aquest primer any, hem hagut d’iniciar tramitacions i projectes que ara comencen a veure la llum i que volem donar a conèixer als ciutadans”.

Pel que fa a les accions de 2016, la presidenta ha destacat:

Escola de Salut Pública i altres activitats formatives. Des del primer moment, s’ha treballant partint d’un fet inqüestionable: la pedra angular del Llatzeret és l’Escola de Salut Pública, la gestió de la qual es fa a través de l’Institut Menorquí d'Estudis. D’altra banda, s’ha ampliat el calendari d’esdeveniments formatius relacionats amb la salut, en concret amb un curs sobre Economia i Salut, organitzat pel Centre de Recerca en Economia i Salut de la Universitat Pompeu Fabra. També s’han fet contactes amb la Universidad Internacional Menéndez Pelayo per fer-hi un centre d’ensenyament d’anglès, a nivel d’Estat, durant l’estiu.

Estudi d’enginyeria per sol·licitar llicències d’activitats (presentat a l’ajuntament de Maó). Salord ha subratllat que “hem posat ordre i tramitam la llicència d'activitats”. El cost ha estat de 18.150 IVA inclòs. “Actualment estem esperant resolució de l'Ajuntament de Maó”, ha afegit la presidenta.

Pla d’usos a partir del full de ruta. Cost: 17.600 euros més IVA. Actualment, l’empresa Mediterraneum està redactant el pla d’usos que s’haurà de lliurar el proper dia 30 de novembre. Cal recordar que dia 10 de desembre de 2015, es va constituir el Grup de Treball de Llatzeret, amb la finalitat d’elaborar un Full de Ruta per a la gestió de les instal·lacions, que permeti anar definint el futur Pla d’Usos de Llatzeret, que ha de ser l'instrument que en defineixi el futur, Full de ruta que es va donar per acabat el juny d’enguany.

Visites guiades. Nombre de participants: 2.000. Es tracta d'una xifra molt important i, per tant, la valoració és molt positiva. “La bona acollida de visitants ens animar a treballar per continuar donar a conèixer el Llatzeret, també als propis menorquins que han mostrat el seu interès”.

Per la seva banda, el director insular de Promoció Turística, Isaac Olives, ha explicat les actuacions previstes d'aquí a final d'any. “Hem demanat pressupost a tres empreses de construcció per dur a terme varies actuacions a l'illa”, ha dit Olives. Aquestes actuacions són les següents:

Desbrossar i fer net amb màquina solars, amb ajuda manual.
Reparar cobertes edificis oreig zona 5, sistema antic amb materials reciclats.
Apuntalament i neteja de torres per properes actuacions.
Reparar i restaurar porticons llenya.
Reparar murs.

Tot aproximadament puja uns 100.802,09 €. Al tractar-se d’un BIC s’han demanat tots els informes pertinents a patrimoni i els pressupostos i la memòria van entrar el passat dia 14 d’octubre a l’Ajuntament de Maó.

Propostes 2017

D'aquesta manera, amb tot l’exposat anteriorment, a final d’any s'haurà exhaurit el total del pressupost. L’any 2017 s’ha d’augmentar considerablement per poder fer actuacions més importants al total de les instal·lacions.
Propostes del Pla d’usos.
Millorar i ampliar les visites. S’ha de treure a concurs públic després de la prova pilot d’enguany.
Actuacions de manteniment d’aquells edificis que gestionarà el Consell Insular de Menorca.
Millorar i augmentar les aules de formació.
Enjardinaments i rec automàtic a les immediacions dels edificis més visitats i als accessos principals. D’aquesta manera es vol millorar l’estat de les zones enjardinades amb espècies autòctones i potenciar l’estalvi d’aigua.
Actuacions a les torres, per tal de donar un plus a les visites.
Moll alternatiu. Es demanarà l’actuació a Ports.
Desbrossar cementeri.
Treure a la llum el cementeri civil.
Preparació de material divulgatiu.


Maó, 17 d'octubre de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS