Notícies i actualitat

El 90% dels centres educatius de Menorca han demanat participar en el programa Salut Jove i Cultura del curs 2012-13

Data : 02/01/2013

Trenta-sis dels quaranta centres educatius de Menorca, entre els d'educació infantil, primària, secundària i batxillerat, han demanat participar en el programa Salut Jove i Cultura del curs 2012-13, iniciativa liderada pel Consell Insular de Menorca amb l'objectiu de posar a l'abast dels centres escolars una oferta àmplia i estructurada de tallers orientats a facilitar als infants, al jovent i a les seves famílies l'adquisició de coneixements, habilitats, actituds i valors necessaris per créixer i viure de forma saludable i, alhora, responsabilitzar-se en la millora i el manteniment del propi benestar, tant físic, com psíquic i social.

En total s'han produït 978 sol·licituds d'aula, corresponents a 439 grups d'infants i 9.966 persones, entre joves, famílies i professorat. Com en la resta d'edicions, els diferents tallers es duran a terme entre novembre de 2012 i maig de 2013. En la programació actual s'han previst seixanta-dues activitats, entre les quals destaquen les relacionades amb alimentació, educació afectivosexual, càncer de pell, primers auxilis, preparació per afrontar la mort, prevenció de drogodependències i altres addiccions, violència de gènere, drets humans, donació d'òrgans o medi ambient, entre altres.

Cal recordar que els diferents tallers es programen d'acord amb les valoracions dels participants, que són els centres educatius i altres entitats. En l'edició del curs 2012-13, hi ha catorze tallers que són nous. A més dels departaments de Benestar Social i Joventut i de Cultura, Patrimoni i Educació, les conselleries de Presidència; Economia, Medi Ambient i Caça; Serveis Generals, Treball i Innovació, i Cooperació, Esports i Habitatge, també prenen part en la iniciativa. En qualsevol cas, aquest programa es coordina, s'organitza i es valora, principalment, des de Benestar Social i Joventut.

D'aquests seixanta-dos tallers, els tres més demanats han estat, per ordre de preferència, «Primers auxilis en emergències mèdiques», el conte «El petit serafí, descobreix l'alegria de compartir», i «Connectats sempre?» (sobre addiccions psicològiques).

La consellera de Benestar Social i Joventut, Aurora Herráiz, valora de forma positiva aquests tallers «perquè ajuden els més joves a prendre consciència del món en què viuen». La responsable de Cultura, Patrimoni i Educació, Maruja Baíllo, assegura que «es tracta d'una iniciativa que fomenta la cultura entre els més petits».

Maó, 2 de gener de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Informe de participació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS