Notícies i actualitat

Nou curs de la UIMIR sobre l'adolescència

Data : 28/12/2012

Els propers dies 1 i 2 de febrer tindrà lloc a la seu de l'IME un nou curs de l'edició de 2013 de la Universitat Internacional de Menorca Illa del Rei (UIMIR) amb el títol “Adolescència: el repte d'afavorir el desenvolupament”.

L'objectiu general d'aquest curs és profunditzar en l’etapa evolutiva de l’adolescència i conèixer les característiques dels adolescents, concedint especial importància a les dinàmiques de relació amb l’entorn, així com als processos de canvi que es poden observar en el seu desenvolupament.

Entre els objectius específics, es pretén reflexionar sobre el treball amb els adolescents, conèixer els diferents elements que condueixen a un diagnòstic diferencial, les modalitats terapèutiques, el treball amb els pares i la conveniència o no de tractaments farmacològics. Finalment, es vol aportar informació sobre la realitat del consum de drogues i els mecanismes que en promouen el consum i les formes de prevenció.

Els professors són Jorge Tió, psicòleg clínic, coordinador de l'Equip d’Atenció al Menor de la Fundació Sanitària Sant Pere Claver (FSSPC), psicoanalista pertanyent a la Societat Espanyola de Psicoanàlisis i a la International Psychoanalisis Association i especialista en adolescents; Pere Barbosa, psicòleg especialista en psicologia clínica, membre de les associacions catalana, espanyola i europea de psicoteràpia psicoanalítica i de les associacions catalana i espanyola del Rorschach i MP, docent de l'Institut Universitari de Salut Mental de la Fundació Vidal i Barraquer (Univ. R. Llull) i de la UB, i el Dr. Lluís Mauri, metge psiquiatre i psicoterapeuta, adjunt de l'Equip d'Atenció al Menor de l’FSSPC, coordinador de Formació, Docència i Recerca del Departament de Salut Mental de l’FSSPC i docent dels màsters de psicologia dinàmica de la UB i de la UAB.

La matrícula del curs té un cost de 30 euros i s'impartirà a la seu de l'IME, al Camí des Castell 28 de Maó, de 16.00 a 19.30 h del divendres 1 de febrer i de 10.00 a 13.15 h i de 16.00 a 19.15 h del dissabte 2 de febrer. La data límit d'inscripció és el 22 de gener de 2013.

Maó, 28 de desembre de 2012


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS