Notícies i actualitat

Menorca, primer territori d'Espanya en tenir un operatiu global antiincendis a les urbanitzacions

Data : 20/12/2012Avui s'ha presentant l'operatiu antiincendis a les urbanitzacions de Menorca, iniciativa que coordina les conselleries de Cooperació Local, Mobilitat i Projectes i Ordenació del Territori, a més d'Ibanat -els incendis forestals són competència del Govern balaer- Soib -per seleccionar aturats- i els diferents Ajuntaments de Menorca per organitzar els possibles voluntaris.

Els aturats i voluntaris, assessorats per Ibanat, podran ajudar a fer les tasques de neteja de les faixes perimetrals -la normativa les obliga a tenir- entre el bosc i les urbanitzacions a partir de la darrera setmana de gener i durant tres mesos. Aquesta iniciativa, a més de garantir la seguretat dels propis residents, també és positiva a nivelll turístic perquè Menorca es posiciona com a destinació segura, segons ha explicat el conseller de Cooperació Local, Juanjo Pons.

El responsable d'Ibanat a Menorca, Jorge Casado, ha destacat que Menorca és el primer lloc d'Espanya on es desenvolupa una iniciativa d'aquestes característiques. A Menorca, només s'ha fet a títol privat a Sa Roca. Però ara l'objectiu és fer-ho a tota l'Illa.

Segons ha explicat el conseller de Mobilitat i Projectes, Luis Alejandre, el cost d'aquesta iniciativa és de 50.000 euros, procedents de Mobilitat i Projectes. També hi ha una altra partida de 50.000 més per a camins rurals.

La directora insular d'Ordenació del Territori, Mari Paz Mañés, ha explicat que els aturats hauran de tenir els següents requisits per ser seleccionats: percebre prestació o subsidi d'atur (426 euros) i ser peó forestal, treballador forestal o jardiner amb experiència.

Per la seva part, el Consell Insular aportarà a cadascuna d'aquestes persones la resta de doblers per arribar al salari mínim interprofessional de 641,40 euros. Es preveu que es beneficiaran d'aquest programa de col·laboració social entre la Institució insular i el Soib entre 40 i 50 persones, les quals en acabar aquesta iniciativa rebran un diploma.

Està previst que el dia 3 de gener s'avisi als possibles beneficiaris aturats i que es realitzi la fase de selecció els dies 14,15 i 16 de gener. Encara que a Menorca hi ha entre 30 i 40 urbanitzacions en les que es podria actuar, des d'Ibanat es calcula que en aquesta primera fase es podrà operar en 10 com a màxim. Per la seva part, el Govern balear està realitzant un pla de xoc per actuar en aquestes situacions.

Maó, 20 de desembre de 2012


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS