Notícies i actualitat

Obert el termini per sol·licitar beques per estudis fora de Menorca per al curs 2012-2013

Data : 18/12/2012

El Consell Executiu del Consell Insular de Menorca va aprovar ahir les bases que regeixen la concessió de beques per a la realització d'estudis fora de Menorca, per un import global màxim de 50.000 euros, que es comptabilitzaran amb càrrec al pressupost de 2013.

Atès que molts d'estudiants es veuen obligats a sortir de l'Illa per continuar els seus estudis i aquest fet implica un important esforç econòmic per a les famílies i els estudiants menorquins que estudien fora de la nostra illa. Conscient d'aquesta càrrega, el Departament de Cultura, Patrimoni i Educació del Consell Insular de Menorca impulsa un any més aquesta ajuda per tal de facilitar la igualtat d'oportunitats en l'accés als estudis universitaris, de formació professional de grau mitjà o superior o estudis d'ensenyaments artístics superiors.

Poden participar de la convocatòria els estudiants que al llarg de tot el curs realitzen estudis que compleixen els requisits econòmics i acadèmics que s'especifiquen en les bases, i que requereixen una estada mínima de 4 mesos fora de l'illa.

Queden exclosos de les ajudes els estudis a distància, en línia o virtuals i els que es puguin realitzar presencialment a Menorca, els que s'encaminen a una titulació no oficial o sense validesa acadèmica o professional, i els estudis seguits en centres privats.

Donat que l'objectiu és ajudar a reduir la càrrega econòmica que suposa la realització d'estudis fora de Menorca, aquesta convocatòria de beques va dirigida exclusivament a persones que formen part d'un nucli familiar la renda per càpita del qual no superi els 10.000 euros. A part del sol·licitant, per cada membre de la unitat familiar que estudiï fora de Menorca i que compleixi els requisits i condicions d'aquestes bases s'incrementarà el límit de la renda per càpita en 2.500 euros. Per a la concessió dels ajuts es valoraran l'expedient acadèmic, la renda familiar, si el sol·licitant té més germans estudiant fora de l'illa, així com les possibles situacions familiars de risc.

Per poder consultar les bases es pot fer entrant a la web www.cime.es, a l'apartat del Departament de Cultura, Patrimoni i Educació

El termini per sol·licitar les ajudes acaba el 31 de gener de 2013.

Maó, 18 de desembre de 2012


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Bases de l'ajut
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS