Notícies i actualitat

Comença el viatge dels guanyadors del concurs radiofònic Som Talaiòtics!

Data : 11/10/2016

Els dos guanyadors del concurs radiofònic sobre la Menorca Talaiòtica, Dolores Egea i Alejandro González, començaran a gaudir del seu premi aquest dimarts 11 d'octubre. Aquest consisteix en un recorregut per diversos indrets destacats relacionats amb l'arqueologia de l'estat espanyol, alguns dels quals ja han estat declarats patrimoni mundial, tal com està previst que succeeixi amb la Menorca Talaiòtica.

El concurs s'ha duit a terme entre els mesos d’abril i juny, en el programa cultural Nura d’IB3 Ràdio, i ha posat a prova els coneixements dels illencs sobre una de les mostres més importants del patrimoni balear: el llegat de la cultura talaiòtica.
 
Durant nou setmanes s’ha comptat amb la participació d'arqueòlegs experts en la prehistòria de Menorca, que han explicat aspectes concrets del nostre passat. A partir d'aquestes explicacions, s'han plantejat preguntes relacionades amb el jaciment de Torralba d’en Salort, el Museu de Menorca, Talatí de Dalt, el poblat de Cornia Nou, Sant Vicenç d’Alcaidús, Biniaiet Vell, sa Torreta de Tramuntana, el poblat costaner de Cala Morell, Torelló, les excavacions en curs de Calescoves o la comparació entre els talaiots de Menorca i Mallorca. També s'hi ha plantejat una qüestió relacionada amb la primera excavació científica que es va dur a terme a l’illa, l’any 1930, per part de Margaret Murray.

El concurs Som Talaiòtics!, impulsat pel Consell Insular de Menorca, ha comptat amb la col·laboració de l’ens de Radiotelevisió de les Illes Balears (IB3), compromès amb la candidatura menorquina.

Aquest concurs forma part de les accions promocionals de la candidatura de la Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial, i es va emetre a tot l'àmbit de les Illes Balears, amb l'objectiu de donar a conèixer la candidatura talaiòtica a les altres illes de la comunitat.

Els dos guanyadors iniciaran demà un viatge de set dies, acompanyats d’un especialista, per conèixer de primera mà representacions del Patrimoni Mundial d’Espanya i alguns dels millors centres museístics del país en prehistòria i protohistòria: Museo Arqueológico Nacional, Museo de la Evolución Humana i jaciment d’Atapuerca, Museo de Altamira, Museo de la Prehistoria de Santander, Dolmenes de Antequera i la Serra de Tramuntana de Mallorca.

Maó, 11 d'octubre de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS