Notícies i actualitat

El Consell adjudica les obres de la carretera entre les rotondes de La Salle i l’Aeroport, amb les quals s'estalviarà 187.000 euros que podrà destinar a altres projectes

Data : 12/12/2012

La mesa de contractació del Consell Insular ha assignat aquest matí les obres de la carretera M12, del terme municipal de Maó, entre les rotondes de La Salle i de l'Aeroport, a Acciona Infraestructuras, SA; empresa que ha presentat un projecte d'execució d'obres per import de 711.015,65 euros sense IVA.

S'havien presentat a la licitació pel procediment de subhasta vuit empreses., i l'assignació inicial pressupostada era de 898.314,15 euros (sense IVA); per la qual cosa el Consell estalviarà, sobre la previsió inicial, 187.298,50 € que podrà avançar a la inversió d’altres obres en previsió.

Cal no oblidar que aquestes obres es paguen a través del conveni finalista amb la CAIB, que concedeix 1,6 milions d'euros cada any, durant els exercicis de 2012 i 2013, per actuar sobre la xarxa viària secundària.

El termini previst d'execució de les obres és de tres mesos des del moment que se signi el contracte, de manera que les obres hauran acabat abans de la temporada estival del 2013.

Aquesta actuació, a més de renovar el ferm de la via, servirà per construir un carril bici que unirà tots dos punts, a fi de donar continuïtat i seguretat a les rutes cicloturístiques, i afegir una nova rotonda que canalitzarà i donarà seguretat a la circulació que uneix la intersecció del camí de na Ferranda (d'accés a Llucmaçanes) amb l'entrada a la quarta fase del polígon industrial de Maó; tot això eliminant girs a l'esquerra.

Gràcies al conveni amb el Ministeri de Foment (per actuar en la xarxa viària primària, carretera general) i a l'esmentat conveni amb la CAIB, «el Consell Insular actuarà a tota la xarxa viària amb la pretensió d'eliminar tots els punts perillosos, augmentar la mobilitat i la seguretat, proliferar la connectivitat ciclista en xarxa i oferir obra pública a fi d'estimular l’economia i donar feina», explica el conseller de Mobilitat i Projectes, Luis Alejandre.

Maó, 12 de desembre de 2012


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS