Notícies i actualitat

Conferència de presidents dels consells insulars amb el president del Govern balear

Data : 12/12/2012

El president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, i la vicepresidenta Pilar Pons, han assistit a la Conferència de Presidents que ha tingut lloc avui a Mallorca; sessió en què s’han tractat temes tan importants com el finançament i el deute dels consells, les inversions i el transport aeri, entre altres. 

El president Tadeo ha reivindicat la necessitat de signar un nou conveni de transport terrestre pel qual l'illa rebia del Govern balear 450.000 euros anuals. 

En el punt que fa referència al nou model de finançament dels consells insulars, s'ha posat damunt la taula la necessitat d’arribar a un acord en la revisió d’aquest model que sigui realitat el 2013, ja que duu un retard de més de cinc anys. El nou model de finançament ha de servir, entre altres coses, per solucionar la problemàtica recurrent dels convenis de Benestar Social ,i també podria preveure el traspàs de la promoció turística, a la qual Menorca no ha renunciat malgrat les actuals condicions econòmiques.

El deute pendent del Govern balear amb el Consell Insular ha estat un altre dels punts tractats, i pel que fa a aquesta qüestió s’ha exposat la necessitat urgent que el Govern el liquidi de forma progressiva, conscients de les dificultats econòmiques que pateixen totes les administracions públiques. Així mateix, s'ha debatut sobre l'estat d'execució de les inversions estatutàries. «El Govern balear de la legislatura anterior va rebre els doblers de l'Estat i els va destinar a una caixa única per a altres pagaments, amb el resultat que ara hi ha els convenis firmats però no els doblers; la qual cosa ens pot arribar a forçar una pròrroga o a reprogramar les anualitats. Ara bé, treballarem perquè aquests recursos arribin a Menorca», explica el president Tadeo.

La connectivitat aèria esdevé vital per a Menorca. El president ha traslladat la necessitat de millorar tant la connexió amb la Península com la revisió de les connexions interinsulars per tal afavorir la vertadera cohesió territorial. «Tot i que s’estan fent passes importants, com l'OSP amb Madrid, cal continuar treballant perquè les millores siguin una realitat i per afavorir, també, el creixement econòmic de Menorca», afirma Tadeo.

El conveni de carreteres amb el Govern balear i el Parc Bit han estat altres dels temes que han sortit en aquesta conferència de presidents de consells insulars.

Finalment, a part dels punts prevists, el president Tadeo ha posat sobre la taula qüestions específiques que afecten d'una manera o altra l'illa de Menorca, com ara les queixes sobre la gestió del port de Ciutadella o la repercussió negativa del nou impost sobre les quaranta-cinc empreses de lloguer de cotxes afectades, «la qual cosa fa necessari que es replantegi aquesta acció»

Maó, 12 de desembre de 2012

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS