Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca presenta uns pressupostos per 2013 amb un important compromís social

Data : 10/12/2012

El president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, i la vicepresidenta i consellera de Serveis Generals, Pilar Pons, han presentat avui el projecte de pressupostos del Consell Insular de Menorca per 2013.

El Consell Insular de Menorca comptarà amb un pressupost de 81,2 milions d’euros, el que suposa un augment del 4% en comparació amb el de 2012. Un total de 18,6 milions d’euros es destinaran a projectes, activitats i actuacions en el àmbit social, cultural, esportiu i econòmic. 25,8 milions d’euros es dedicaran a inversions realitzades directament pel CIMe i 2,2 milions d’euros a inversions realitzades per tercers.

Per segon any consecutiu augmenta la partida destina a Serveis Socials, en concret s’incrementa la partida de la conselleria de Benestar Social un 12% respecte el 2012. Destaca també la important inversió en Cooperació amb Ens Locals, en total 10,5 milions d’euros que englobaran les aportacions a consorcis en l’àmbit sociosanitari, esportiu, escoles infantils, així com en els convenis amb ajuntaments, bombers, etc.

Els pressupostos per 2013 contemplen també un considerable augment de la partida destina a la conselleria de Turisme que comptarà aquest exercici amb una dotació de 2,8 milions d’euros amb l’objectiu de posar en marxa accions encaminades a millorar el posicionament de Menorca com a destinació turística. Tot i les dificultats econòmiques existents, destaca també l’important esforç inversor amb una repercussió positiva damunt Menorca i que es desglossa en: Inversions estatutàries amb 17,5 milions, xarxa viària de Menorca amb 6,6 milions i el Pla Insular de Cooperació amb 1,25 milions d’euros.

La consellera Pilar Pons ha assegurat que es tracta d’un projecte de pressupostos amb un clar compromís social i de millora de la productivitat. Recorda que tot i trobar-nos en un escenari difícil, amb una situació econòmica complicada a nivell generalitzat es garantitza la sostenibilitat dels serveis bàsics essencials i la viabilitat del nostre estat del benestar. “Els principals agents finançadors tenen importants restriccions pressupostàries degut al requisit de compliment del dèficit, també s’ha de tenir en compte que l’elaboració del projecte de pressupostos ha de donar compliment al que es va establir en el pla d’ajust aprovat durant l’any 2012”.

Ha destacat també la important reducció del deute que es preveu durant el proper exercici i que suposarà una davallada del 15% en comparació amb el 2012, posicionant-se a nivells similars als dels anys 2006-2007. “Una xifra positiva que ens permetrà anar millorant els indicadors negatius dels comptes insulars per tal de garantir l’estabilitat i l’equilibri pressupostari”.

Pons ha detallat els principals objectius que s’ha marcat l’equip de govern del Consell Insular de Menorca per l’any 2013 i que es concreten en: la millora dels serveis i assistència social; suport a tots els sectors econòmics de Menorca, amb programes concrets destinats a afavorir la comercialització del producte autòcton i amb especial suport en el desenvolupament de projectes vinculats al sector turístic; posar en valor el patrimoni de Menorca, enfocat especialment en els 20 anys de Reserva de la Biosfera com a marca i fet diferencial; l’impuls a projectes d’inversió amb la millora d’infraestructures existents i també l’eficiència en la gestió dels recursos públics, amb l’aplicació de polítiques d’austeritat i control estricte de la despesa, així com fomentar la transparència en la gestió, i conseqüentment recuperar la credibilitat i confiança dels ciutadans en la institució.

Maó, 10 de desembre de 2012

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS