Notícies i actualitat

Els tallers sobre violència masclista del programa Salut Jove i Cultura han tingut una demanda del 85% de les aules de quart d'ESO i segon de batxillerat

Data : 24/11/2012

Els tallers sobre violència masclista del programa Salut Jove i Cultura han tingut una demanda del 85% de les aules de quart d'ESO i segon de batxillerat durant l'actual curs acadèmic 2012-2013.

En aquest sentit, 27 aules han sol·licitat al programa Salut Jove i Cultura participar en el taller 49, “Què podem fer davant la violència de gènere?”, adreçat a quart d'ESO.

Maria Beatriz Rodríguez, responsable de la Unitat de Violència de Gènere de la Direcció Insular de l'Administració General de l'Estat a Menorca, és la responsable d'aquest taller, en el qual es tracten les nocions bàsiques en relació amb la violència de gènere, es visualitza un curtmetratge i s'analitza la lletra de cançons actuals per reflexionar sobre la influència dels mitjans de comunicació i sobre com s'ha actuar davant els casos ja detectats de violència de gènere.

Un total de 9 aules més han sol·licitat realitzar el taller 47, “Prevenció de la violència en la parella”, adreçat a segon de batxillerat i conduït per Fernando Pérez Pacho, psicòleg del Centre Assessor de la Dona del Departament de Benestar Social i Joventut del CIM. En aquest taller l'alumnat aprèn a identificar els senyals incipients de risc de violència a l'inici de la relació i durant el seu transcurs.

Si es té en compte que hi ha 29 aules de quart d'ESO i 13,5 de segon de batxillerat aquest curs en els centres educatius de Menorca, la participació en aquests tallers, del 85%, es pot considerar molt alta.

El programa Salut Jove i Cultura que gestiona el Departament de Benestar Social i Joventut en col·laboració amb altres departaments del CIM, especialment el de Cultura, Patrimoni i Educació, posa un any més a disposició dels centres escolars de Menorca una oferta àmplia i estructurada de 62 tallers orientats a facilitar als infants, al jovent i a les seves famílies l’adquisició dels coneixements, les habilitats, les actituds i els valors necessaris per créixer i viure de forma saludable i, alhora, responsabilitzar-se en la millora i el manteniment del propi benestar, tant físic, com psíquic i social.

Poden demanar tallers i programes els grups aula, les AMPA i el professorat dels centres educatius de Menorca. Les activitats que s'ofereixen són gratuïtes per a l'alumnat i per als centres educatius, ja que el finançament dels tallers és a càrrec de les administracions i les entitats que els patrocinen.

La consellera de Benestar Social i Joventut, Aurora Herráiz, manifesta “la importància i necessitat que la joventut sigui sensible a la xacra social que és la violència de gènere”. Per la seva part, la consellera de Cultura, Patrimoni i Educació, Maruja Baíllo, també considera molt positiva aquesta tasca de sensibilització social per intentar eradicar aquests tipus de comportaments.

Maó, 24 de novembre de 2012


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS