Notícies i actualitat

El Govern cedeix al Museu de Menorca el quadre Port, del menorquí Joan Gomila Beleta

Data : 26/11/2012

El conseller d’Administracions Públiques, Simón Gornés, ha cedit un quadre del pintor menorquí Joan Gomila Beleta, propietat de la família Gomila Moysi, al Museu de Menorca perquè hi sigui exposat de manera permanent. El conseller Gornés ha lliurat avui l'esmentat bé al director insular de Cultura, Patrimoni i Educació del Consell de Menorca, Fernando Vivó, perquè sigui dipositat en el Museu de Menorca i en complementi el fons museístic.

El Consell de Govern, a proposta del conseller d’Administracions Públiques, en la sessió de 31 d’agost de 2012, acceptà la donació d’una obra del pintor menorquí Joan Gomila Beleta, propietat de la família Gomila Moysi, a favor de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, perquè es pugui exposar permanentment al Museu de Menorca.

En compliment de l’acord de Consell de Govern, el conseller Simón Gornés ha lliurat l'esmentat bé al Consell de Menorca, perquè sigui dipositat en el Museu de Menorca i en complementi el fons museístic.

L’obra té les característiques següents:

Títol: Port
Tècnica: mixta (oli i guaix) damunt paper
Mides: 38 x 46 cm
Any: 1966
Valor de l’obra: entre 6.000 i 8.000 euros

El 28 de març de 2012, les senyores Asunción Gomila Moysi i Salvadora Gomila Moysi, en un escrit presentat al Museu de Menorca, van oferir en donació per al fons del Museu de Menorca, perquè s’hi pugui exposar permanentment, el quadre titulat Port, de l’artista menorquí Joan Gomila Beleta (1908-1975), fet amb tècnica mixta (oli i guaix) damunt paper, de l’any 1966, premiat amb menció honorífica al Saló de Primavera del mateix any de l’Ateneu de Maó i propietat de la família Gomila Moysi des que l’artista va morir, l’any 1975.

El 30 d’abril de 2012, les senyores Asunción i Salvadora Gomila Moysi i la tècnica d’art del Museu de Menorca van signar l’acta de lliurament del quadre Port en concepte de dipòsit provisional, a l’efecte de tramitar l’oferta de donació.

El 19 d’abril de 2012, la tècnica d’art del Museu de Menorca va emetre un informe en relació amb la donació del quadre Port en què consta que l’obra està valorada en entre sis mil i vuit mil euros (6.000-8.000 €).

Una vegada iniciat i tramitat l’expedient, el Consell de Govern, a proposta del conseller d’Administracions Públiques, en la sessió de 31 d’agost de 2012 acceptà la donació d’una obra del pintor menorquí a favor de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, perquè es pugui exposar permanentment al Museu de Menorca.

Maó, 26 de novembre de 2012

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS