Notícies i actualitat

Èxit de la dotzena edició del programa Salut Jove: satisfacció bona o excel·lent de l’alumnat amb el 82% dels tallers

Data : 25/11/2012

La dotzena edició del programa Salut Jove, corresponent al curs 2011-2012, es pot qualificar d'èxit tenint en compte que la satisfacció de l’alumnat ha estat bona o excel·lent en el 82% dels tallers. Aquest percentatge és del 89% en el cas del professorat.

Pel que fa a la participació, el 97% dels centres d'educació primària i de secundària de Menorca han pres part en algun dels tallers que conformen aquesta iniciativa.

El Departament de Benestar Social i Joventut aplica el programa Salut Jove des de l'any 2000 posant a l'abast dels centres escolars de Menorca una oferta àmplia i estructurada de tallers orientats a facilitar als infants i al jovent, així com a les seves famílies, l'adquisició de coneixements, habilitats, actituds i valors necessaris per créixer i viure de forma saludable i, alhora, responsabilitzar-se en la millora i el manteniment del propi benestar, tant físic, com psíquic i social.

En l'edició del curs passat per primera vegada s'inclou l'oferta del programa Illa-escola, del Departament de Cultura, Patrimoni i Educació, amb l'objectiu d'aprofitar les sinergies existents. És per aquest motiu que a partir de l’edició del present curs acadèmic, 2012-2013, el programa ha passat a tenir el títol de Salut Jove i Cultura. Està adreçat als grups aula, les AMPA i el professorat dels centres educatius i les diferents activitats es duen a terme entre els mesos de novembre i maig.

En l'edició 2011-2012 el programa Salut Jove ha constat de 57 tallers -54 aplicats per persones externes als centres i 3 programes amb materials per ser impartits pel professorat amb suport de personal extern. D'aquesta oferta, 36 tallers han format part d'edicions anteriors i tracten temes com l'alimentació, l'educació afectiva i sexual, prevenció d'accidents i incendis, primers auxilis, prevenció de drogodependències i altres addicions, prevenció de la violència de gènere, medi ambient, donació d'òrgans, etc.; 15 més estaven integrats al programa Illa-escola i eren impulsats pel Servei de Patrimoni Històric del Consell Insular de Menorca, mentre que la resta han estat nous.

En xifres globals, el programa Salut Jove ha rebut en l'edició del curs 2011-2012 un total de 1.123 sol·licituds d'aules per participar-hi i la quantitat global de persones que han demanat prendre-hi part ha estat de 8.477, entre grups d'infants, joves, famílies i professorat.

Més dades: el 37% de les sol·licituds corresponen als 10 tallers més demandats, que ja s'havien ofert en edicions anteriors del programa: primers auxilis, drogodependències, addicions psicològiques, temes de sexualitat, medi ambient o donació d'òrgans, per exemple.

La consellera de Benestar Social i Joventut, Aurora Herráiz, valora de forma positiva aquestes dades “perquè açò indica que donam una bona oferta, ajustada a les necessitats i inquietuds de la societat”. Per la seva part, la consellera de Cultura, Patrimoni i Cultura, Maruja Baíllo, assegura estar contenta “de poder oferir la possibilitat a la nostra joventut de conèixer el nostre patrimoni històric”.

Maó, 25 de novembre de 2012

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS