Notícies i actualitat

El Consell i el Cabildo de Lanzarote presenten el programa d’activitats, que tenen lloc demà i dissabte, amb motiu del 23è aniversari d’ambdues illes com a Reserva de Biosfera

Data : 06/10/2016

El conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Javier Ares, i el conseller de Cultura i president de l’Institut Menorquí d’Estudis (IME), Miquel Àngel Maria, han presentat als mitjans el programa d’activitats que es desenvolupa demà divendres i dissabte amb motiu de la visita a Menorca del Cabildo de Lanzarote per tal de fer palesa la col·laboració entre illes de cara a la celebració del 25è aniversari de Menorca i Lanzarote com a Reserva de Biosfera.

L’acte ha comptat amb el conseller de Cultura del Cabildo de Lanzarote, Óscar Pérez; el tècnic de medi ambient de la mateixa institució i ex conseller d’Agricultura i Ganaderia del Cabildo de Lanzarote, Francisco Fabelo; així com de la coordinadora científica de l’IME, Josefina Salord.

L’interès principal d’aquesta visita és el desig per part del Cabildo de Lanzarote de conèixer de primera mà l’experiència de l’Institut Menorquí d’Estudis: la seva història i trajectòria, els aspectes organitzatius, el règim de finançament, les activitats en curs i la seva funció social i difusió. Lanzarote no té fins ara una entitat similar, i el Cabildo de l’illa canària considera l’IME com un referent a tenir en compte per posar en marxa una institució acadèmica, científica i cultural. Així ho ha manifestat avui el conseller de Cultura del Cabildo de Lanzarote, Óscar Pérez. Per açò, durant la jornada del 7 d’octubre els representants de Lanzarote duran a terme dues sessions de treball amb diversos membres de l’IME i del Consell, durant les quals, a més de treballar els aspectes generals de l’IME, s’abordarà de manera específica l’experiència de l’OBSAM i l’actual treball de les Directrius Estratègiques de Menorca (DEM), sobre les quals el Cabildo de Lanzarote també ha manifestat el seu interès.

Durant aquesta visita també es mantindrà una reunió amb el Conseller de Projecció Econòmica i Ocupació del Consell Insular de Menorca, Miquel Company, per analitzar el treball institucional de promoció del producte local, com a eina de sostenibilitat en el marc de la Reserva de Biosfera.

Demà té lloc, a les 19.30 hores, a la Sala de Plens del Consell Insular de Menorca un acte commemoratiu i obert al públic en general pel 23è aniversari de la Reserva de Biosfera de Menorca. Aquest consistirà en una taula rodona, amb el títol “Menorca i Lanzarote davant els reptes d’una reserva de biosfera”.

La presidenta Maite Salord presentarà l’acte. Una taula rodona que comptarà amb la participació de Javier Ares, conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera; Óscar Pérez, conseller de Cultura de Lanzarote; Francisco Fabelo, tècnic del Cabildo de Lanzarote; i Miquel Truyol, director insular de Medi Rural i Marí que moderarà l’acte.

Dissabte, a les 10 hores, tindrà lloc la jornada “Alimentació com a eix de la sostenibilitat. Parlem de les polítiques alimentàries a Menorca”, que se celebrarà a Sa Granja, i que comptarà amb la participació de les entitats signants l'any 2015 de la Declaració de Mongofra “Gastronomia i producte de Menorca”, per tal de concretar l’adhesió de Menorca al Pacte de política alimentària urbana de Milà. El tècnic del Cabildo de Lanzarote, Francisco Fabelo, també participarà en aquesta jornada.


Maó, 6 d’octubre de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
foto
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS