Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca s'adhereix un any més a les Jornades Europees de Patrimoni

Data : 06/10/2016

El Consell Insular de Menorca s'adhereix un any més a les Jornades Europees de Patrimoni, tal com es va comprometre el conseller de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria en el decurs de les Jornades Euporees del 2015, que van tractar sobre el patrimoni industrial.

Com ja és sabut, el Consell d'Europa, en col·laboració amb la Unió Europea, organitza des de l’any 1999 els mesos de tardor unes jornades de sensibilització del patrimoni cultural europeu amb l'objectiu de conscienciar a la ciutadania de la gran riquesa cultural que han anat conformant els països i regions d'Europa al llarg dels segles a partir de l'activitat econòmica, social, artística, etc. de la ciutadania dels països membres.

Les Jornades estan concebudes com de portes obertes i visites gratuïtes a béns del patrimoni cultural, amb una temàtica concreta i igual per a tots els que es vulguin apuntar, aquesta temàtica va variant cada any.

Per a l'any 2016, el tema de les Jornades són les persones que treballen a favor del coneixement, la difusió i la conservació del patrimoni agrupades sota la denominació de comunitats patrimonials. S'entén per comunitat patrimonial, aquella que es compon de persones que atorguen valor a aspectes específics del patrimoni cultural, que volen mantenir i transmetre a les generacions futures, en el marc de l'acció pública.

És per aquest motiu que el Consell Insular de Menorca s'ha volgut afegir a aquests actes preparant un programa extens que tindrà lloc els dies 8, 9 i 15 d'octubre. L'any passat van tenir lloc el mes de setembre, però aquest any no s'ha volgut crear una interferència amb les dates escollides per la missió d'avaluació d'ICOMOS de la candidatura de la Menorca Talaiòtica a patrimoni mundial.

En el programa es troben jornades de portes obertes a béns patrimonials a iniciativa tant de la mateixa administració com també d'entitats que actualment desenvolupen projectes coincidents amb el motiu de les Jornades Europees, com és el cas de la jornada de portes obertes a les excavacions del derelicte de Binisafúller, que organitza Amics del Museu de Menorca; o la de les excavacions del recinte de taula de Sa Cudia Cremada, que organitza Sa Cudia Cremada Field School. Tot això diumenge dia 9 d'octubre.

La institució insular també aprofita l'ocasió que li proporciona les Jornades Europees per donar més visibilitat als actes organitzats per la mateixa administració juntament amb els museus de Menorca i el municipal de Ciutadella com són l'activitat “Ajuda'ns, necessitam un arqueòleg”, dia 8 d'octubre a les 11 hores a la Sala El Roser de Ciutadella o la visita guiada a l'exposició “Antoni Vives Escudero (1859-1925), col·leccionista, arqueòleg i acadèmic”, dia 9 d'octubre a les 11 hores al Museu de Menorca.

Amb la Biblioteca Pública de Maó s'ha organitzat una activitat titulada “Els noms del Port de Maó” relacionada amb la toponímia del port i que serà impartida pel filòleg Xavi Gomila, dia 15 d'octubre a les 11 hores. Així mateix, es realitzarà una jornada de portes obertes i entrada gratuïta el diumenge dia 9, de les 9,30 h a les 14,45 h, als centres patrimonials gestionats pel mateix Consell Insular de Menorca a través de la Fundació Foment del Turisme de Menorca. Aquests són els jaciments arqueològics de Torre d'en Galmés i des Tudons, la torre de defensa de Fornells i el Fort Marlborough.

El conseller Miquel À. Maria assistirà a l’activitat que organitza Sa Cudia Cremada Field School que tindrà lloc a partir de les 10 hores.

Amb aquest programa el departament de Cultura i Educació del Consell Insular de Menorca considera que es dóna protagonisme a moltes de les persones que treballen actualment a favor de la conservació i difusió del patrimoni històric de l'illa de Menorca.

Maó, 6 d’octubre de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS